ΚεντρικήΟμορφιά

Κόκκινο κραγιόν: Πώς θα το απλώσετε τέλεια σαν επαγγελματίας

18/3/2024

Το κόκκινο κραγιόν θα είναι πάντα διαχρονικό. Ωστόσο, εάν συνδυαστεί με λάθος μακιγιάζ, τότε μπορεί να χάσει πολλούς πόντους και να δείχνει ξεπερασμένο. Το μυστικό για να μην πέσετε σε αυτή την παγίδα, σύμφωνα με την κορυφαία makeup artist Lisa Eldridge, βρίσκεται στο φινίρισματης επιδερμιδας σας και στη συνολική εικόνα του μακιγιάζ που χρειάζεται να δείχνει φρέσκια και σύγχρονη.

Ακολουθήστε τα παρακάτω πέντε βήματα που προτείνει η ίδια, για να αποκτήσετε το ιδανικό makeup look για τα φλογερά κόκκινα χείλη σας.

Ενυδατώστε το πρόσωπό σας

Η ενυδάτωση είναι το πρώτο και βασικό βήμα σωστής προετοιμασίας της επιδερμίδας για το μακιγιάζ που ακολουθεί – ένας λόγος παραπάνω, αν έχετε επιδερμίδα ξηρή ή με τάση για ξηρότητα, προκειμένου να αποφύγετε τα «μπαλώματα» που μπορεί να δημιουργηθούν στο πρόσωπο  απλώνοντας τη βάση. Επομένως, καλό είναι για όλους τους λόγους να ενυδατώσετε πρώτα την επιδερμίδα σας, ώστε να εξασφαλίσετε την τέλεια εφαρμογή του foundation, του concealer και όποιων άλλων προϊόντων βάσης βάλετε μετά.

Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση ενυδατικής, απλώστε τη ομοιόμορφα στο πρόσωπο με τα δάχτυλά σας και περιμένετε λίγα λεπτά να απορροφηθεί ώστε να δείτε αν χρειάζεστε μια ακόμα στρώση. Με αυτόν τον τρόπο, δε θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ μεταξύ της απορρόφησης της κρέμας και της εφαρμογής του foundation σας.

Δημιουργήστε τη σωστή βάση

Το μυστικό είναι να εφαρμόζετε foundation μόνο στα σημεία που το χρειάζεστε, όχι σε όλο το πρόσωπο. Αυτό βοηθάει το μακιγιάζ να διαρκέσει πολύ περισσότερο, ενώ δημιουργεί κι ένα φυσικό αποτέλεσμα. Προτιμήστε ελαφριές φόρμουλες και όχι βαριά foundations, αν δεν έχετε απόλυτη ανάγκη πολύ υψηλής κάλυψης.

Όσο για το φινίρισμα, δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες σχετικά με αυτό, αλλά αλλάζοντας τα φινιρίσματα στο πρόσωπο (συνδυάζοντας δηλαδή ένα dewy foundation με ματ χείλη ή μια πιο ματ βάση με λαμπερά χείλη) θα καταφέρετε να διατηρήσετε την ισορροπία στο μακιγιάζ σας.

Εφαρμόστε highlighter

Ολοκληρώστε τη βάση σας εφαρμόζοντας highlighter στα ψηλά σημεία του προσώπου για να σμιλέψετε το περίγραμμά σας, αλλά με έναν φρέσκο, μοντέρνο τρόπο. Απλώστε το highlighter στην κορυφή των ζυγωματικών, στα μήλα του προσώπου, και βάλτε λίγη ποσότητα πάνω από τα φρύδια, κατά μήκος της γέφυρας της μύτης, στο τόξο του έρωτα και όπου αλλού θέλετε να δώσετε λάμψη. Η ίδια προτιμά να χρησιμοποιεί υγρές φόρμουλες για το highlighting, αλλά εάν σας αρέσουν τα highlighters σε μορφή πούδρας, επιλέξτε να είναι διάφανη και μεταξένια, ώστε να δίνει αυτήν την εκ των έσω λάμψη.

Μην ξεχνάτε την περιποίηση των χειλιών

Τα χείλη έχουν την ίδια ανάγκη για προετοιμασία πριν το μακιγιάζ, όπως η υπόλοιπη επιδερμίδα. Ειδικά τον χειμώνα, μπορεί να γίνουν ξηρά και να «σκάσουν», με αποτέλεσμα η υφή τους να σας εμποδίζει να απλώσετε το κραγιόν ομοιόμορφα.

Δοκιμάστε το κόλπο απολέπισης της Lisa Eldridge: Εφαρμόστε μια παχιά στρώση lip balm και μετά κυλήστε μερικές μπάλες βαμβακιού κατά μήκος των χειλιών σας, για να απομακρύνετε νεκρά κύτταρα και ξεφλούδισμα. Και τώρα έχετε την τέλεια βάση για να εφαρμόσετε το κόκκινο κραγιόν σας, με τον τρόπο που εξηγεί η Eldridge αμέσως πιο κάτω.

Απλώστε τέλεια το κόκκινο κραγιόν

Η διάσημη makeup artist προτείνει τέσσερα απλά βήματα που θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που εφαρμόζετε το κραγιόν σας. Για να ξεκινήσετε, χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας concealer κι ένα λεπτό πινέλο, για να «κόψετε» τις εξωτερικές γωνίες του κάτω χείλους. Στη συνέχεια, πάρτε το κόκκινο κραγιόν σας κι εφαρμόστε το στο κάτω χείλος με ένα πινέλο χειλιών, αφήνοντας εκτός αυτές τις εξωτερικές γωνίες.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε κραγιόν στο πάνω χείλος, φτάνοντας μέχρι το περίγραμμα αλλά με προσοχή να μη βγει το χρώμα εκτός. Τέλος, για να τονίσετε και να αναδείξετε ακόμα περισσότερο το περίγραμμα, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι χειλιών πάνω από το κραγιόν σας, ώστε να δημιουργήσετε το επιθυμητό σχήμα.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αϋπνία: Το εύκολο κόλπο για να κερδίσουμε μια επιπλέον ώρα ύπνου

xristiana

Μάσκα προσώπου: Πότε & πώς πρέπει να καθαρίζεις την επιδερμίδα σου μετά την εφαρμογή της;

xristiana

Πρώτη Εκδήλωση Δυναμικού Βαδίσματος Με Ζώα Συντροφιάς

xristiana