ΚεντρικήΥγεία

Η γλυκιά τροφή που αντιμετωπίζει την αναιμία, το κρυολόγημα, τη δυσκοιλιότητα και τις ουρολοιμώξεις

9/3/2024

Η συγκεκριμένη τροφή καταναλώνεται ευρέως για τη γεύση της  αλλά και τις θεραπευτικές και αρωματικές της ιδιότητες.

Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ανθυγιεινές τις τροφές που έχουν γλυκιά γεύση. Ωστόσο, η συγκεκριμένη τροφή είναι γλυκιά και άκρως ωφέλιμη Ας δούμε ποια είναι και που μας κάνει καλό.

Τι είναι το μέλι ευκαλύπτου;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το μέλι παράγεται από μέλισσες που τρέφονται από το νέκταρ από τα άνθη του ομώνυμου φυτού. Ο ευκάλυπτος είναι ένα αειθαλές δέντρο, εγγενές στην Ωκεανία και τις Φιλιππίνες, σύμφωνα με το blog 3bee. Αρχικά μελετήθηκε και παρατηρήθηκε από έναν Γάλλο βοτανολόγο τον 18ο αιώνα.

Μέλι ευκαλύπτου: Οφέλη

  1. Κάνει θαύματα για το κρυολόγημα και τη γρίπη.
  2. Είναι χρήσιμο στην αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων.
  3. Αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα και τα προβλήματα που σχετίζονται με την πέψη.
  4. Βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης βακτηρίων.
  5. Βοηθά στην αντιμετώπιση της αναιμίας.

1. Το μέλι ευκαλύπτου κάνει θαύματα για το κρυολόγημα και τη γρίπη

Τα άτομα που υποφέρουν από κρυολόγημα μπορούν να καταναλώσουν μέλι ευκαλύπτου για να απαλλαγούν ταχύτερα από τον πονόλαιμο και τον βήχα. Καθώς το μέλι ευκαλύπτου περιέχει αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που καταπολεμούν τον ιό, τα βακτήρια και τους μύκητες είναι χρήσιμο  στη θεραπεία του κρυολογήματος και των υποκείμενων συμπτωμάτων του. Επιπλέον, επειδή ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα  μειώνει τη σοβαρότητα του κρυολογήματος και προλαμβάνει μελλοντικά κρυολογήματα και άλλους ιούς.

2. Το μέλι ευκαλύπτου είναι χρήσιμο στην αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων

Το μέλι ευκαλύπτου περιέχει αντιβακτηριακές ενώσεις που καταπολεμούν κοινά βακτήρια που είναι γνωστό ότι προκαλούν ουρολοιμώξεις στον άνθρωπο. Επομένως, δεν είναι περίεργο ότι το μέλι ευκαλύπτου μπορεί επίσης να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Λειτουργεί ως καταλύτης για ταχύτερη ανάρρωση από ασθένεια.

3. Το μέλι ευκαλύπτου αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα και τα προβλήματα που σχετίζονται με την πέψη

Η λήψη μελιού από ευκάλυπτο είτε με γάλα είτε με τσάι αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα. Για τη θεραπεία γαστρικών διαταραχών, μια κουταλιά της σούπας μέλι ευκαλύπτου μπορεί να καταναλωθεί καθημερινά με άδειο στομάχι. Η τακτική κατανάλωσή του μπορεί να σας απαλλάξει από όλες τις παθήσεις που σχετίζονται με το στομάχι, διατηρώντας παράλληλα υγιές το μικροβίωμα του εντέρου.

4. Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του μελιού ευκαλύπτου βοηθούν στην πρόληψη της εξάπλωσης βακτηρίων

Το μέλι ευκαλύπτου θεωρείται φυσικό αντιβιοτικό λόγω των θεραπευτικών του ιδιοτήτων. Στην παραδοσιακή ιατρική θεωρείται καλό στην επούλωση πληγών, όταν εφαρμόζεται εξωτερικά σε μικρές εκδορές και θεωρείται ότι αποτρέπει τη μόλυνση.

5. Το μέλι ευκαλύπτου βοηθά στην αντιμετώπιση της αναιμίας

Το μέλι ευκαλύπτου περιέχει αρκετές ποσότητες απαραίτητων βιταμινών, μετάλλων, σιδήρου, χαλκού και καλίου. Έτσι, βοηθά στην αύξηση των επιπέδων αιμοσφαιρίνης, όταν καταναλώνεται καθημερινά.

Όταν αισθάνεστε αναιμία και κούραση, καταναλώστε το με ζεστό νερό ή μια κουταλιά της σούπας μέλι καθώς είναι ένα ενισχυτικό ενέργειας. Έχει επίσης πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών και δρα κατά της πρόωρης γήρανσης.

Μια μελέτη δείχνει ότι όταν το μέλι από ευκάλυπτο καταναλώνεται καθημερινά φαίνεται να λειτουργεί ως αντικαρκινικός παράγοντας για καρκίνους του πνεύμονα και άλλων σχετικών με το αναπνευστικό σύστημα. Για να ανακάμψετε από την αναπνευστική δυσφορία, το μέλι ευκαλύπτου μπορεί να καταναλωθεί με ζεστό γάλα το βράδυ πριν από τον ύπνο.

Related posts

Στην Αλάσκα σε ένα μπαρ…

xristiana

Πυρκαγιές: Μέσα στα τελευταία 7 χρόνια κάηκε το 33% των δασών της Αττικής

xristiana

Ποιο σχήμα φρυδιών σας ταιριάζει;

xristiana