ΚεντρικήΚοινωνικά

45η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου

8/2/2024

Τριήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι έμπρακτη έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Με τη συμμετοχή τους οι πολίτες στην 45η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου ενισχύουν τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στην αυξημένη ζήτηση σε φιάλες αίματος.

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ( Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:
• Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 από τις 14:00 έως τις 19:30
• Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 από τις 9:00 έως τις 13:30
• Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 από τις 14:00 έως τις 19:30

Για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας, οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας: 213-20.31.940.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Θ. Αμπατζόγλου: “Πράξη αγάπης και υψηλής κοινωνικής αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο”

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής και κοινωνικής προσφοράς. «Συμμετέχοντας στην 45η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου προσφέρουμε την ελπίδα να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος. Λίγα λεπτά από τον χρόνο μας είναι αρκετά για να προσφέρουμε το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, ως μια πράξη αγάπης και υψηλής κοινωνικής αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Σας περιμένουμε.»

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στον Δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Παράλληλα με την Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του κοινού, καθώς και λήψεις σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών σε όσους αιμοδότες επιθυμούν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

«Αναζητώντας το χαμένο κειμήλιο στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο…»: Μια μοναδική εμπειρία escape room για παιδιά 14-17 ετών

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 11/5

xristiana

Κορονοϊός: Τι θα πρέπει να προσέξουμε μετά την ανάρρωση από Covid-19

xristiana