ΚεντρικήΟμορφιά

Φτιάξε μόνη σου πουγκιά αρωματοθεραπείας για τον πιο ήρεμο ύπνο!

24/2/2024

Όμορφες είμαστε, όταν ο ψυχικός μας κόσμος είναι ήρεμος και γεμάτος θετικά συναισθήματα. Αυτό αντανακλάται στο πρόσωπό μας που λάμπει έπειτα από έναν γαλήνιο ύπνο αλλά και στο σώμα μας που νιώθει χαλαρό και ξεκούραστο.

Πολλές φορές, η ένταση της ημέρας, το άγχος που μας καταβάλλει δεν μας επιτρέπει να απολαύσουμε τον ύπνο. Κοιμόμαστε άσχημα ή έχουμε τρομερές αϋπνίες από τις σκέψεις που κυριεύουν το μυαλό μας!

Πως θα το αλλάξουμε αυτό;

Φτιάχνοντας γρήγορα, εύκολα και οικονομικά το πουγκί της υγείας και της χαλάρωσης που θα μας εξασφαλίσει έναν γρήγορα ύπνο! Βασισμένο στις αρχές τις αρωματοθεραπείας και της βοτανολογίας που γνωρίζουμε τα ευεργετικά τους οφέλη, στη συνολική μας υγεία και ευεξία.

Για να φτιάξεις τα πουγκιά αρωματοθεραπείας για την καταπολέμηση του άγχους θα χρειαστείς τα παρακάτω υλικά:

Το πουγκί το τοποθετείς είτε κάτω από μαξιλάρι σου είτε για λίγα λεπτά επάνω στο πρόσωπο, σαν μάσκα προσώπου!

Υλικά:

Ένα βαμβακερό πουγκί μεσαίου μεγέθους

Εάν θέλεις να φτιάξεις μάσκας ράβεις με βελόνα και κλωστή σε τετράγωνο ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα, βάζεις μέσα τα υλικά, αριστερά και δεξιά βάζεις κορδέλες για να το δέσεις γύρω από το πρόσωπο

Ζαμπούκο, βασιλικός, ιβίσκος, λεβάντα, καλέντουλα, κενταύριο, σανδαλόξυλο, άνθη πορτοκαλιάς, εκχύλισμα περγαμόντο, μπελαντόνα, χαμομήλι (αποξηραμένα)

Εκτέλεση:

Τρίβεις τα βότανα σε ίσες ποσότητες και τοποθετείς στο πουγκί

H μυρωδιά που αναδύει το πουγκί, επηρεάζουν τον εγκέφαλο και προκαλούν την εσωτερική ισορροπία και αρμονία, απολαμβάνοντας έναν χαλαρωτικό και θεραπευτικό ύπνο.

Εάν θέλετε να χαλαρώσετε πριν πάτε στο κρεβάτι μπορείτε να απολαύσετε και ένα τσάι με βότανα όπως με μελισσόχορτο, χαμομήλι, τίλιο ή δενδρολίβανο, που περιέχουν ουσίες που υποστηρίζουν την ψυχολογική ηρεμία. Τα βότανα μπορούν να δράσουν ως φυσικά αντιστρεσογόνα.

Η αρωματοθεραπεία είναι μια πανάρχαια τέχνη που δείχνει να «ξανα-ανακαλύπτεται», αφού όλο και συχνότερα, βλέπουμε να χρησιμοποιούνται οι βασικές της αρχές, από κέντρα αισθητικής και ομορφιάς. Μάλιστα, κάποια από αυτά, έχουν συμπεριλάβει στις μεθόδους τους, το θεραπευτικό μασάζ που γίνεται με την χρήση δύο πουγκιών από βότανα και ζεστό λάδι.

Στραφείτε στα δώρα της φύσης για να βρείτε την ηρεμία και να καταπολεμήσετε το άγχος.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Χειμερινή μελαγχολία: Πώς μπορεί να σας βοηθήσει η άσκηση

xristiana

«Γίνε φέτος εσύ ο Αϊ Βασίλης»

xristiana

Εντερικό μικροβίωμα: Πώς επηρεάζει την ανταπόκριση στο εμβόλιο κατά της Covid

xristiana