ΚεντρικήΜαγειρική

Σήμερα φτιάχνουμε Croque madame, την «τραγανή κυρία» των Γάλλων

24/2/2024

Υλικά

4 φέτες άσπρο ψωμί

40 γρ. λιωμένο βούτυρο

40 γρ. γραβιέρα τριμμένη

2 φέτες ζαμπόν

2 αυγά

Αλάτι

Για τη μπεσαμέλ

1 κ. σούπας βούτυρο

1 κ. σούπας αλεύρι

250 ml γάλα

Τριμμένη παρμεζάνα

1 αυγό

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με τη μπεσαμέλ: Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύοντας συνεχώς μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα ανακατεύοντας και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε, το αυγό χτυπημένο και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Αλείφουμε τις 4 φέτες ψωμιού με λιωμένο βούτυρο και τοποθετήστε μια φέτα ζαμπόν σε καθεμία από αυτές. Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα πάνω στο ζαμπόν και σκεπάζουμε με άλλη μια φέτα ψωμί.

Λιώνουμε 40 γραμμάρια βούτυρο σε ένα τηγάνι και βάζουμε τα δύο σάντουιτς σε αυτό, ροδίζοντας τα και από τις δύο πλευρές σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ροδίσουν τα σάντουιτς και από τις δύο πλευρές, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και περνάμε λίγη μπεσαμέλ στην επιφάνεια τους. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα καλά η επιφάνεια με τη μπεσαμέλ. Τέλος τα βάζουμε στην πιατέλα σερβιρίσματος, τοποθετώντας σε καθένα από ένα τηγανητό αυγό.

Το croque madame είναι έτοιμο να το απολαύσετε.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Cherry cola lips: H ιδανική πρόταση για ένα εντυπωσιακό καλοκαιρινό μακιγιάζ

xristiana

Τροφές και ποτά που πρέπει να αποφεύγετε στη διάρκεια της περιόδου

xristiana

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN Ο Μάρτης Είναι Ο Μήνας Μας!

xristiana