ΚεντρικήΜαγειρική

Πανεύκολος και απολαυστικός vegan κορμός σοκολάτας

7/1/2024

Υλικά

200 γραμμάρια vegan μαύρη σοκολάτα

120 γραμμάρια vegan μπισκότα ολικής αλέσεως

100 γραμμάρια κάσιους (ή αμύγδαλα , ή φιστίκια , ή φουντούκια )

60 ml γάλα αμυγδάλου ή ρυζιού

50 ml ηλιέλαιο

2 κουταλιές της σούπας ρούμι

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα κανέλα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε ένα φύλλο λαδόκολλας και ένα αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε τη ζύμη στο κέντρο της λαδόκολλας και, χρησιμοποιώντας τις άκρες του χαρτιού, δίνουμε σχήμα στον κορμό με διάμετρο περίπου 7-8 εκ. Τον τυλίγουμε το κρατώντας τα πλαϊνά της λαδόκολλας και σε αυτό το σημείο τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο.

Βάζουμε τον κορμό στην κατάψυξη για λίγες ώρες πριν το κόψουμε σε φέτες. Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Ζαμπονοτυρόπιτα με σάλτσα ντομάτας

xristiana

Τα ιατρικά υλικά υπεύθυνα για το 80% του αποτυπώματος άνθρακα στην περίθαλψη

xristiana

Καρκίνος παχέος εντέρου: Τα τρόφιμα που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης, σύμφωνα με ογκολόγο

xristiana