ΚεντρικήΟμορφιά

Me time: Πως θα διώξεις το άγχος απολαμβάνοντας μασάζ με ζεστό κερί σόγιας

7/1/2024

Σίγουρα θα έχετε δει σε κάποιον κατάλογο στις υπηρεσίες μασάζ και τον όρο “candle massage” αλλά αυτό που δεν ξέρω είναι εάν το έχετε επιλέξει! Εάν όχι σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτήν τη θεραπεία, καθώς το 2024 όπως έχω ξαναγράψει η περιποίηση του σώματος αλλά και της ψυχής, η αυτοφροντίδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Έτσι το μασάζ σώματος με ζεστό κερί σόγιας είναι το τέλειο τελετουργικό χαλάρωσης που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου ακόμα και σπίτι σου και όχι απαραίτητα σε κάποιον χώρο ομορφιάς!

Θα ενυδατώσεις το σώμα σου, θα διώξεις την ένταση, τις κακές σκέψεις και θα προσφέρεις απίστευτη ευεξία στον εαυτό σου!

Πέρα λοιπόν από τις βασικές χρήσεις του κεριού σόγιας (καύση και διακόσμηση), μια άλλη, πρωτότυπη χρήση που το καθιστά τόσο ιδιαίτερο και αγαπητό είναι την ώρα που καίγεται, να χρησιμοποιήσετε το κερί σας και ως κρέμα σώματος ή ως έλαιο μασάζ.

Τα κεριά σόγιας, που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι φυτικά κεριά που έχουν ως βασικό συστατικό το σογιέλαιο. Το σογιέλαιο είναι το λάδι που με ειδική επεξεργασία βγαίνει από τους καρπούς της σόγιας (φυτό ιθαγενές της Ανατολικής Ασίας).

Έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια καθώς αποτελούν μια οικολογική εναλλακτική στα συμβατικά κεριά παραφίνης. Οι λόγοι για να τα προτιμήσετε είναι πολλοί όπως και τα οφέλη από το μασάζ σώματος που προσφέρουν!

Ποια είναι τα οφέλη από το μασάζ με κερί σόγιας;

Αρχικά το σογιέλαιο είναι ενυδατικό και κατάλληλο για να μαλακώνει σημεία του δέρματος που παρουσιάζουν ξηροδερμία όπως για παράδειγμα οι φτέρνες και οι αγκώνες. Επιπλέον επειδή είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, δρα ευεργετικά σε περιπτώσεις δερματικών παθήσεων (όπως ενδεικτικά το έκζεμα και η ψωρίαση).

Το κερί σόγιας ιδανικό και για μασάζ καθώς βοηθάει στη χαλάρωση και την ηρεμία.

Το μασάζ με αρωματικό κερί σόγιας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποβάλλεται κάθε ένταση και στρες!

Δεν προκαλεί εγκαύματα καθώς το λάδι του μαλάσσεται στο σώμα, ενώ παράλληλα είναι ένα καλλυντικό κερί που, όταν διαλύεται, μετατρέπεται σε ζεστό και αρωματικό έλαιο.

Σημείωση: Το κερί σόγιας καίγεται σε χαμηλή θερμοκρασία (γύρω στους 38.8 °C, δηλαδή κοντά στη θερμοκρασία του σώματος), συνεπώς δεν υπάρχει κίνδυνος εγκαύματος.

Το δέρμα γίνεται ελαστικό, απαλό, και μεταξένιο ενώ μυρίζει και ένα πολύ ευχάριστο άρωμα.

Μετά την θεραπεία αυτή, το δέρμα είναι πολύ πιο ενυδατωμένο, πιο θρεπτικό, και αναζωογονημένο. Το μασάζ των ζεστών κεριών προσφέρει ανακούφιση σε ξηρό δέρμα που στερείται ζωτικότητας.

Βοηθά επίσης στην καταπολέμηση των ραγάδων, της κυτταρίτιδας και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.

Το ζεστό άγγιγμα του ελαίου και το άρωμα που θα αναβλύζει, θα μεταφέρουν τις σκέψεις σας σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχει άγχος. Και βασικά αυτό είναι και το ζητούμενο με την δύσκολη καθημερινότητα που έχουμε όλοι μας.

Αγόρασε ένα κερί μασάζ σόγιας και ζήτησε από το αγόρι σου να το απλώσει με απαλές κινήσεις στο κορμί σου ή απευθύνσου σε ένα κέντρο μασάζ. Θα με θυμηθείς…

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρησμένα δάχτυλα: Γιατί σας συμβαίνει και τι να κάνετε

xristiana

Αυξάνονται τα περιστατικά σύφιλης και βλεννόρροιας

xristiana

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή σε ολόκληρη τη χώρα

xristiana