ΚεντρικήΟμορφιά

Hair oiling: Ποια είναι τα λάθη που μπορεί να κάνεις;

24/01/2024

Μία νέα εμμονή που φαίνεται να επικρατεί στα social όσον αφορά την περιποίηση των μαλλιών είναι το hair oiling. Αν έχεις μπει και εσύ στον πειρασμό να το δοκιμάσεις και έχεις παρατηρήσει πώς δεν λειτουργεί αρκετά τότε ίσως να κάνεις κάποια από τα παρακάτω λάθη.

Χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα ελαίου
Η μεγάλη ποσότητα ελαίου στο τριχωτό της κεφαλής είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη. Η υπερβολική χρήση μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά να τα κάνει πιο λιπαρά και να φράξει τους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής. Κάτι τέτοιο οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα από την ανάπτυξη των μαλλιών. Το ιδανικό είναι να επιλέξεις ένα ειδικό έλαιο δεντρολίβανου και να το χρησιμοποιήσεις εστιάζοντας στο μασάζ του τριχωτού της κεφαλής και μετά να απλώσεις λίγη ποσότητα στις άκρες.

Το αφήνεις παραπάνω ώρα από όση χρειάζεται
Αν αφήνεις το έλαιο στα μαλλιά σου όλη την ημέρα δεν είναι κάτι το οποίο θα βοηθήσει. 3-4 ώρες το πολύ είναι αρκετές για να απορροφηθούν τα θρεπτικά συστατικά. Φρόντισε στη συνέχεια να λουστείς και να το ξεπλύνεις με άφθονο νερό έτσι ώστε να απομακρυνθεί αποτελεσματικά το λάδι και να καθαρίσει σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής. Η συχνότητα που χρειάζεται να επαναλαμβάνεις αυτή τη διαδικασία είναι το πολύ 1-2 φορές την εβδομάδα.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δελφίνι ξεβράστηκε νεκρό στο λιμάνι της Πρέβεζας

xristiana

Καθηγητής Ζερεφός: Τρεις φορές ισχυρότερη από τον Ιανό η κακοκαιρία Daniel

xristiana

Λάδι καρύδας: 5 λόγοι για να το χρησιμοποιήσετε το φετινό χειμώνα

xristiana