ΚεντρικήΟμορφιά

Τα σωστά βήματα εφαρμογής του μακιγιάζ για glowy skin του ονείρου!

5/1/2024

Να ξεκινήσουμε από το foundation και τη δημιουργία του τέλειου καμβά ή να κάνουμε focus τα μάτια;

Η μάσκαρα εφαρμόζετε πριν ή μετά τη σκιά ματιών; Το ρουζ μπαίνει πριν ή μετά την πούδρα; Αυτά τα ερωτήματα βασανίζουν το μυαλό σε εμάς τα κορίτσια.

Για να πετύχετε την πιο ωραία εμφάνιση ever, δείτε σε αυτό το άρθρο με ποια σειρά πρέπει να εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας. Επιτέλους έχουμε τις απαντήσεις.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ, ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το καλό μακιγιάζ ξεκινά με σωστά προετοιμασμένο δέρμα. Δηλαδή: καθαρισμός και ενυδάτωση!

Πριν ξεκινήσετε τη ρουτίνα του μακιγιάζ σας, ξεκινήστε καθαρίζοντας το πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας ένα απαλό καθαριστικό. Στη συνέχεια, εφαρμόστε τόνερ, ορό, κρέμα ματιών και ενυδατική κρέμα. Αυτά είναι τα τέσσερα απαραίτητα βήματα που χρειάζεται το δέρμα μας.

Σημειώστε ότι όσον αφορά την περιοχή των ματιών, πρέπει να τοποθετείται μετά τον ορό και πριν την κρέμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  το lip balm σας απλώνοντάς το σε παχύ στρώμα στο στόμα ώστε να γίνει δουλειά και πριν βάλετε κραγιόν που είναι ένα τελικό στάδιο να το αφαιρέσετε.

#Μάτια ή foundation;

Συνιστάται σε έναν αρχάριο να ξεκινήσει με τα μάτια εάν χρησιμοποιεί σκιά ματιών. Με αυτόν τον τρόπο, τα μικρά χρωματιστά σωματίδια που πέφτουν κάτω από το μάτι δεν θα θαμπώνουν την επιδερμίδα. Εάν γίνει η “ζημιά” τα αφαιρούμε χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα εμποτισμένη σε micellar water!

Ένας επαγγελματίας μπορεί εύκολα να ξεκινήσει με την επιδερμίδα, γιατί η εμπειρία του του επιτρέπει να ελέγξει τα μικροσφαιρίδια που ξεφεύγουν από τη σκιά των ματιών.

Για τους λάτρεις του μινιμαλιστικού μακιγιάζ ματιών, δηλαδή μόνο μάσκαρα ή eyeliner, είναι ok να ξεκινήσετε από την επιδερμίδα.

#Concealer

Το concealer πρέπει να εφαρμόζεται πάντα μετά το foundation. Μπορείτε να καμουφλάρετε τους μαύρους κύκλους εκ των προτέρων με λίγο foundation και να προσθέσετε κάλυψη έπειτα με μια ελαφριά πινελιά concealer.

#Bronzer ή ρουζ;

Αφού εφαρμόσετε το foundation και το concealer σας, ήρθε η ώρα να ζεστάνετε την επιδερμίδα σας.

Το bronzer εφαρμόζεται σε ένα σχήμα T στο πρόσωπο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο fluffy πινέλο.

Για το ρουζ, επικεντρωθείτε στην κορυφή των ζυγωματικών για μια πιο φρέσκια επιδερμίδα και μια “υγιή λάμψη”.

#Μάσκαρα, χείλη, φρύδια: τα τελικά στάδια

Η μάσκαρα θα πρέπει πάντα να ολοκληρώνει το μακιγιάζ των ματιών. Make up artist λένε πως πρέπει να βάλεις τη μάσκαρα μετά τη σκιά ματιών, γιατί ανάλογα με τις σκιές ματιών που θα χρησιμοποιήσεις  και ανάλογα με την ποιότητά τους ή αν υπάρχει γκλίτερ για παράδειγμα- υπάρχει περίπτωση να πέσουν στις βλεφαρίδες.

Όσο για τα φρύδια, τα δουλεύουμε με ένα πινέλο, τα βάφουμε ελαφριά και έπειτα τα βουρτσίσουμε και να τους δώσουμε το επιθυμητό σχήμα. Ολοκληρώνουμε με ένα τζελ σταθεροποίησης.

#Χείλη

Είναι η τελευταία πινελιά σε ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ. Για φυσικά ενισχυμένα χείλη, επιλέξτε ένα lip balm ή ένα lip oil. Για περισσότερη ένταση, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι χειλιών.

Εάν ακολουθήσετε με προσοχή και ακρίβεια την παραπάνω σειρά τότε θα αποκτήσετε το glowy skin των ονείρων σας.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Eίναι μεσημέρι; Κάντε τώρα κάτι καλό για το μυαλό σας – Δείτε τι

xristiana

Θαμπή όψη; Σε ταλαιπωρεί το ξηρό σου δέρμα; Ορίστε τι πρέπει να κάνεις!

xristiana

Bazaar από το Άσυλο του Παιδιού

xristiana