ΚεντρικήΟμορφιά

Τα αντιοξειδωτικά που πρέπει να εντάξεις άμεσα στη skincare ρουτίνα σου

20/1/2024

Τα αντιοξειδωτικά είναι αυτά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες μπορεί να προέρχονται από το εσωτερικό του σώματος ή μέσω εξωτερικών παραγόντων όπως η ατμοσφαιρική πίεση και η υπεριώδης ακτινοβολία.

Για να προστατεύσουμε το κολλαγόνο και την ελαστίνη είναι απαραίτητο να εντάξουμε τα αντιοξειδωτικά στη skincare ρουτίνα μας.

Η βιταμίνη C καταπολεμά τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες ενώ αντιμετωπίζει την υπερμελάγχρωση και βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου.

Ιδανική για ευαίσθητο δέρμα είναι η νιασιναμίδη που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργίας του δερματικού φραγμού, στη ρύθμιση της παραγωγής ελαίου ή στη μείωση της ερυθρότητας και της υπερμελάγχρωσης.

Για ξηρές επιδερμίδες ιδιαίτερα ευεργετική μπορεί να είναι η βιταμίνη Ε καθώς είναι πολύ καταπραϋντική καθώς βοηθά στη διαδικασία επούλωσης των πληγών και επιδιορθώνει τις βλάβες ενώ μειώνει τη φλεγμονή. Τέλος οι πολυφαινόλες είναι ιδανικές για όλους τους τύπους δέρματος και τις βρίσκουμε σε βιολογικά προϊόντα διότι πρόκειται για μια ποικιλία αντιοξειδωτικών φυτικής προέλευσης.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πύργος: 6ο φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου

xristiana

Στην κόψη του ξυραφιού η ιδιωτικοποίηση της υπόγειας αποθήκης της Καβάλας

xristiana

Financial Times: Η ΕΕ εξετάζει παράταση για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

xristiana