ΚεντρικήΟμορφιά

Μαλλιά: Χρειάζονται και αυτά «detox»;

20/1/2024

Πολλές φορές έχουμε πει πως τα μαλλιά δεν χρειάζονται καθημερινό λούσιμο μιας και αυτή η συνήθεια μπορεί να τα φθείρει. Τι γίνεται όμως όταν φτάνουμε στο άλλο άκρο; Όταν περνούν μέρες για να τα λούσουμε είτε επειδή δεν προλαβαίνουμε είτε επειδή ξεχνιόμαστε είτε επειδή έχουμε την αίσθηση πως έτσι τους κάνουμε καλό;

Ας δούμε τι θα συμβεί αν κάνουμε hair detox για μια εβδομάδα.

Τα φυσικά έλαια των μαλλιών θα ενεργοποιηθούν

Το πρώτο πράγμα που είναι πιθανό να προσέξετε εάν δεν πλύνετε τα μαλλιά σας για περίπου μια εβδομάδα είναι η αύξηση της ποσότητας των ελαίων. Αυτά τα έλαια μπορούν να ενυδατώσουν και να θρέψουν τα μαλλιά, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο υγιή και λαμπερά. Ανάλογα βέβαια με τον τύπο τους.

Για όσους έχουν σγουρά ή σπαστά μαλλιά, το να μην τα λούζουν τόσο συχνά μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της φυσικής τους υφής. Τα φυσικά έλαια λειτουργούν κατά του φριζαρίσματος, οδηγώντας σε μια πιο «περιποιημένη» εμφάνιση.

Ωστόσο, εάν έχετε λιπαρό τριχωτό της κεφαλής, η συσσώρευση ελαίων πιθανότατα θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται άσχημα και πολύ λιπαρά.

Οι τρίχες σας μπορεί να γίνουν πιο δυνατές

Τα μαλλιά μας σπάνε για διάφορους λόγους: ζέστη, θερμό styling, εξαιτίας κάποιας δίαιτας που μπορεί να ακολουθούμε, λόγω στρες κτλ. Το συχνό λούσιμο είναι άλλος ένας κοινός ένοχος για το σπάσιμο.

Κι αυτό διότι αφαιρεί τα φυσικά έλαια των μαλλιών μας, αφήνοντάς τα στεγνά και ευαίσθητα. Πλένοντάς τα λιγότερο συχνά, τους επιτρέπουμε να διατηρούν τα φυσικά τους έλαια, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση τέτοιου είδους φθορών. Και πάλι όμως, τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τον τύπο των μαλλιών και της επιδερμίδας μας.

Ίσως παρατηρήσετε συσσώρευση προϊόντος

Το να λούζετε τα μαλλιά σας λιγότερο συχνά μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σας εάν δεν χρησιμοποιείτε προϊόντα styling. Ωστόσο, αν βάζετε προϊόντα όπως αφρό, το να μην τα πλύνετε για μια εβδομάδα μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση προϊόντος στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σας, κάνοντάς τα να φαίνονται θαμπά και άτονα. Εκτός βέβαια κι αν εφαρμόζετε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση μεταξύ των πλύσεων, όπως για παράδειγμα dry shampoo.

Το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να ερεθιστεί

Για τους περισσότερους ανθρώπους, μια εβδομάδα χωρίς σαμπουάν συνεπάγεται μόνο δυσάρεστες συνέπειες. Η συσσώρευση ελαίων, ρύπων και νεκρών κυττάρων στο τριχωτό της κεφαλής, μπορεί να καταλήξει σε φαγούρα, ξεφλούδισμα και ερεθισμό. Όλα αυτά είναι εκτός από αντιαισθητικά, ιδιαιτέρως ενοχλητικά.

Κάποιοι μπορεί επίσης να βιώσουν υπερανάπτυξη βακτηρίων καθώς τα νεκρά κύτταρα του δέρματος παγιδεύουν την υγρασία και τη ζέστη στο τριχωτό της κεφαλής, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις του τριχωτού, δυσάρεστη οσμή, ακόμη και απώλεια μαλλιών.

Τελικά…

Απλά, «ακούστε» τα μαλλιά σας και λούστε τα όσο συχνά νιώθετε πως το χρειάζονται. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν ότι πλένουν ιδανικά τα μαλλιά τους κάθε δύο- τρεις ημέρες και αυτό πράγματι μπορεί να είναι επαρκές και ωφέλιμο, όλα τελικά εξαρτώνται από τον τύπο των μαλλιών σας και το τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς .

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Νέο δωρεάν online webinar του Women Do Business

xristiana

Ξεκινούν οι επίγειοι ψεκασμοί στον Λαγκαδά

xristiana

Φάρμακα: Πάνω από 1.000 αιτήσεις για αυξήσεις τιμών – Ποια σκευάσματα θα ακριβύνουν

xristiana