15/1/2024
Υλικά Συνταγής
- πατάτες: 1 κιλό
- μανιτάρια: 150 γρ., κομμένα σε φέτες
- καρότα: 1 μικρό
- σέλινο: 1 κλωνάρι
- πράσο: 1
- ζωμός βοδινού (εναλλακτικά λαχανικών): 8 φλιτζάνια του τσαγιού
- αλάτι, πιπέρι
- βούτυρο: 60 γρ.
- αλεύρι: 2 κουταλιές της σούπας
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια 6′-7′ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και το πράσο. Τα κόβετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα με το ζωμό. Προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να βράσουν 45′ περίπου.
- Τα στραγγίζετε και τα περνάτε από το μπλέντερ ή το μύλο των λαχανικών μαζί με τα σοταρισμένα μανιτάρια (κρατήστε αν θέλετε μερικά μανιτάρια άκοπα για το γαρνίρισμα). Ρίχνετε τον πολτό τους ξανά στο ζωμό.
- Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Όταν ξανθύνει, το ρίχνετε κι αυτό στη σούπα μαζί με το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά. Σιγοβράζετε 5′ και σερβίρετε, γαρνίροντας, αν θέλετε με λίγα σοταρισμένα μανιτάρια.
- Πηγή: https://jenny.gr