ΚεντρικήΜαγειρική

Σούπα με πατάτες και μανιτάρια

15/1/2024

Υλικά Συνταγής

  • πατάτες: 1 κιλό
  • μανιτάρια: 150 γρ., κομμένα σε φέτες
  • καρότα: 1 μικρό
  • σέλινο: 1 κλωνάρι
  • πράσο: 1
  • ζωμός βοδινού (εναλλακτικά λαχανικών): 8 φλιτζάνια του τσαγιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • βούτυρο: 60 γρ.
  • αλεύρι: 2 κουταλιές της σούπας
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Εκτέλεση
  • Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια 6′-7′ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και το πράσο. Τα κόβετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα με το ζωμό. Προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να βράσουν 45′ περίπου. 
  • Τα στραγγίζετε και τα περνάτε από το μπλέντερ ή το μύλο των λαχανικών μαζί με τα σοταρισμένα μανιτάρια (κρατήστε αν θέλετε μερικά μανιτάρια άκοπα για το γαρνίρισμα). Ρίχνετε τον πολτό τους ξανά στο ζωμό.  
  • Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Όταν ξανθύνει, το ρίχνετε κι αυτό στη σούπα μαζί με το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά. Σιγοβράζετε 5′ και σερβίρετε, γαρνίροντας, αν θέλετε με λίγα σοταρισμένα μανιτάρια.
  • Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Στον Βόλο Το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου Και Παρηγορικής Φροντίδας

xristiana

Η ιδανική DIY μάσκα για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας του προσώπου

xristiana

ΥΠΕΝ: «Πράσινο» για το mega φωτοβολταϊκό των 220 MW της ΤΕΝΕΡΓ στο Κιλκίς

xristiana