ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς να απαλλαγείς από τα σκασμένα χείλη όσο μαίνεται η επέλαση του χειμώνα

10/1/2024

Συμβουλές για να φροντίσεις τα χείλη σου, το διάστημα που βρίσκονται ευάλωτα στο κρύο.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα μπορεί να είναι σκληρές για τα χείλη σου, οδηγώντας τα σε ξηρότητα και ενοχλητικό σκάσιμο που διαρκεί. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να τα φροντίσεις το διάστημα που βρίσκονται ευάλωτα στο κρύο και τον αέρα.

Μείνε ενυδατωμένη

Πίνε άφθονο νερό για να διατηρήσεις το σώμα και το δέρμα σου ενυδατωμένο, συμπεριλαμβανομένων των χειλιών σου.

Χρησιμοποιήστε ενυδατικό προϊόν

Εφάρμοσε ένα καλής ποιότητας ενυδατικό βάλσαμο για τα χείλη, με συστατικά όπως βούτυρο καριτέ, κερί μέλισσας, λάδι καρύδας ή βούτυρο κακάο. Εφάρμοσε τακτικά όλη την ημέρα, ειδικά μετά το φαγητό ή το ποτό, αλλά και πριν τον ύπνο

Απόφυγε να γλείφεις τα χείλη σου

Το σάλιο μπορεί πραγματικά να στεγνώσει περισσότερο τα χείλη σου, επομένως προσπάθησε να αντισταθείς στην επιθυμία να τα γλείφεις.

Προστάτεψε τα χείλη σου

Χρησιμοποίησε ένα φουλάρι ή ένα κασκόλ για να καλύψεις το στόμα σου όταν βγαίνεις έξω στο κρύο και τον αέρα, για να προστατεύσεις τα χείλη σου από τις σκληρές συνθήκες.

Κάνε απαλή απολέπιση

Χρησιμοποίησε ένα ήπιο scrub χειλιών για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από τα χείλη σου. Μπορείς να κάνεις ένα DIY scrub χρησιμοποιώντας μέλι και ζάχαρη ή μια μαλακή οδοντόβουρτσα για απαλή απολέπιση.

Απόφυγε τα ερεθιστικά συστατικά

Προσπάθησε να αποφύγεις τα προϊόντα για τα χείλη που περιέχουν σκληρά συστατικά όπως μενθόλη, καμφορά ή αρώματα, καθώς αυτά μπορεί να ερεθίσουν περαιτέρω τα σκασμένα χείλη.

Ενυδατικές μάσκες

Χρησιμοποίησε ενυδατικές μάσκες χειλιών ή βάλσαμα με συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ ή κεραμίδια για έντονη υγρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

National Geographic: Ένα ελληνικό νησί στην κορυφή των καλύτερων καταδυτικών προορισμών

xristiana

Ημερίδα Για Την Φυσικοθεραπεία

xristiana

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

xristiana