ΚεντρικήΚοινωνικά

Προσομοίωση Ολομέλειας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο 2024

15/1/2024.

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, με την έγκριση του ΥΠΑΙΘ, διοργανώνουν την Πέμπτη και Παρασκευή, 18 και 19 Ιανουαρίου 2024 «Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» για μαθητές της Α΄/Β΄ Λυκείου όλων των σχολείων της Ελλάδας.

Η διαδικασία της προσομοίωσης συνίσταται στη συγκρότηση οκτώ επιτροπών στις οποίες θα κατανεμηθούν περισσότεροι από 120 μαθητές της Α΄/Β΄ Λυκείου. Κάθε μία από αυτές τις επιτροπές προτείνει ένα νομοσχέδιο προς ψήφιση και δέχεται τις αντίστοιχες ερωτήσεις και αντικρούσεις σε επιμέρους άρθρα του από τις υπόλοιπες επιτροπές.

Στόχος είναι μέσα από έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο να προκύψουν, κατόπιν ψηφοφορίας, οκτώ νομοσχέδια που θα δίνουν λύση σε φλέγοντα ζητήματα.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η Προσομοίωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη (12ο χλμ. Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, Θέρμη, Θεσσαλονίκη).

Περισσότερα: https://mandoulides.edu.gr/politismos-2-2/#prosomiosi-olomelias-evropaikou-kinovouliou

Πηγή: https://www.livemedia.gr

Related posts

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ανοικτό στην ενεργειακή διασύνδεση Ελλάδας-Λιβύης

xristiana

Ηλεκτρική ενέργεια: Μείωση 55% στις τιμές σε σχέση με τον Δεκέμβριο – Πότε θα φανεί στα τιμολόγια

xristiana

Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Λευκάδα

xristiana