ΚεντρικήΟμορφιά

Όμορφη χωρίς μακιγιάζ: Tips για να αναδείξετε τη φυσική ομορφιά σας το 2024

2/1/2024

Όταν η Pamela Anderson εμφανίστηκε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι χωρίς ίχνος μακιγιάζ, έκανε το πιο απλό και ουσιαστικό statement: οι γυναίκες δεν χρειαζόμαστε makeup για να είμαστε όμορφες.

Το μυστικό της φυσικής ομορφιάς δεν είναι καν… μυστικό: όσο καλύτερα φροντίζουμε τον οργανισμό μας, τόσο πιο όμορφες θα φαινόμαστε. Η γνωστή φράση ότι «η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας», είναι fact και για να το πετύχουμε ίσως είναι ώρα να αλλάξουμε κάποιες συνήθειές μας ή να υιοθετήσουμε νέες, δίνοντας προσοχή σε βασικές πτυχές της διατροφής, του τρόπου ζωής και της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας μας.

Ας δούμε, όμως, τις συμβουλές που θα βγάλουν στην επιφάνεια τον πιο όμορφο εαυτό σας.

#1. Σωστή διατροφή για λαμπερό δέρμα

Η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω στην καλή υγεία αλλά και την ωραία εμφάνιση. Προσθέστε στην καθημερινή διατροφή σας φρούτα και λαχανικά, τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο λιναρόσπορος και τα καρύδια, αλλά και τρόφιμα εμπλουτισμένα με βιταμίνες, όπως τα πορτοκάλια, οι γλυκοπατάτες και η κολοκύθα.

#2. Κόψτε συνήθειες όπως γρήγορο φαγητό, τσιγάρο και ποτό

Βάζοντας οριστικό τέλος ή έστω μειώνοντας το junk food, τα μπέργκερ, τα τηγανιτά και τα αναψυκτικά, θα δείτε τεράστια διαφορά στην υγεία και τη συνολική εμφάνισή σας. Καλό είναι επίσης να περιορίσετε την υπερβολική ζάχαρη, το αλκοόλ και το κάπνισμα, καθώς δεν είναι μόνο επικίνδυνα για τον οργανισμό σας, αλλά επηρεάζουν αρνητικά και το πώς φαίνεστε.

#3. Πίνετε άφθονο νερό

Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά τη σημασία του νερού. Για να κάνετε πιο εύκολη την πρόσληψη νερού, μπορείτε να κουβαλάτε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας όπου κι αν πάτε και έτσι να διατηρείτε τον εαυτό σας ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η κατανάλωση τουλάχιστον 8 ποτηριών νερού βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα σας και ως εκ τούτου το δέρμα σας θα φαίνεται πιο ζωντανό. Επιπλέον βοηθά στη μείωση των ρυτίδων.

#4. Αντιμετωπίστε τα σπυράκια με τον σωστό τρόπο

Καταρχάς, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τα σπυράκια, καθώς όλοι βγάζουν ένα σπυράκι κάθε τόσο και λιγάκι. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε όμως, είναι να προσπαθήσετε να τα σπάσετε. Μην αγγίξετε σε καμία περίπτωση τα σπυράκια σας και μην προσπαθήσετε να τα πιέσετε – το μόνο που θα κάνετε είναι να χειροτερέψετε την κατάσταση. Αντ’ αυτού, επιλέξτε μεθόδους που θα τα αντιμετωπίσουν χωρίς να αφήσουν ουλή.

#5. Μην αποχωρίζεστε το αντηλιακό

Το αντηλιακό δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση. Οι ακτίνες UVA, UVB και UVC του ήλιου είναι η κύρια αιτία της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Αν ακολουθήσετε αυτό το απλό βήμα, ο μελλοντικός εαυτός σας θα σας χρωστάει ευγνωμοσύνη. Οι δερματολόγοι συνιστούν κάθε φορά που βγαίνετε έξω, να φοράτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF τουλάχιστον 30.

#6. Μείνετε πιστή στη φροντίδα του δέρματος

Πρέπει να γνωρίζετε τον τύπο του δέρματός σας και να βρείτε τη ρουτίνα περιποίησης που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας. Ο καθαρισμός, η τόνωση και η ενυδάτωση είναι επιβεβλημένα για υγιές δέρμα. Το είδος των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσετε, εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας. Επίσης, μην πηγαίνετε για ύπνο αν δεν έχετε πλύνει σχολαστικά το πρόσωπό σας.

#7. Επενδύστε σε κρέμα νύχτας

Μια κρέμα νύχτας θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε με την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Πολλές από εσάς μπορεί να αναρωτιέστε αν είναι απαραίτητη η κρέμα νύχτας και η απάντηση είναι ένα μεγάλο ναι! Αξιοποιήστε τις νυχτερινές ώρες για να αναζωογονήσετε το δέρμα σας, παρέχοντάς του επαρκή θρεπτικά συστατικά και ενυδάτωση. Ο καλός ύπνος με μια κρέμα νύχτας θα αλλάξει δραστικά τον τρόπο που αισθάνεστε την επιδερμίδα σας το πρωί.

#8. Διαβάστε τα συστατικά που περιέχουν οι κρέμες σας

Το δέρμα σας απορροφά το 60% των συστατικών που βάζετε πάνω του, οπότε φροντίστε να κάνετε έρευνα για τα συστατικά που υπάρχουν στα προϊόντα περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών σας. Μείνετε μακριά από προϊόντα που περιέχουν parabens και θειικά άλατα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα σας ή να κάνουν τα μαλλιά σας ξηρά και να προκαλέσουν φριζάρισμα. Είναι καλύτερο να επιμένετε σε προϊόντα που περιέχουν φυσικά συστατικά.

#9. Κοιμηθείτε σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Ο ύπνος σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι εξαιρετικός τόσο για το πρόσωπο όσο και για τα μαλλιά σας, βοηθώντας στη μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, και επιτρέποντας στα μαλλιά να παραμείνουν υγιή και λεία. Το μετάξι είναι επίσης ανθεκτικό στα ακάρεα και σε άλλα αλλεργιογόνα. Είναι γεγονός ότι οι συγκεκριμένες μαξιλαροθήκες έχουν έρθει στη μόδα τελευταία, πέρα όμως από την πρόσκαιρη τάση, έχουν μερικά πολύ ουσιαστικά οφέλη. Πρέπει να το δοκιμάσετε για να το πιστέψετε.

#10. Απολαύστε τον ύπνο ομορφιάς σας

Ο καλός ύπνος συμβαδίζει με το πώς δείχνετε και αισθάνεστε. 6-8 ώρες ποιοτικού ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για να ξυπνάτε ξεκούραστη και φρέσκια. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε λαμπερή επιδερμίδα και λιγότερο εμφανείς μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ενώ θα επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης. Το δέρμα παράγει νέο κολλαγόνο όταν κοιμάστε, γι’ αυτό μην αφήσετε τίποτα στον κόσμο να μπει εμπόδιο ανάμεσα σ’ εσάς και τον ύπνο ομορφιάς σας!

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

“Γιορτή Νέων Καλλιτεχνών Δήμου Ν. Προποντίδας”

xristiana

Ο ρόλος της φλεγμονής του εγκεφάλου στους πάσχοντες με Αλτσχάιμερ

xristiana

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

xristiana