10/1/2024
Υλικά
350 γρ. πέννες
2 φιλέτα σολομού, περίπου 175 γρ. το καθένα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κουκουνάρι
1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
Λίγα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τον σολομό στο νερό 6 λεπτά πριν γίνουν.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, καβουρδίστε τα κουκουνάρια, προσθέστε την πιπεριά και τα μανιτάρια και, αφού μαλακώσουν, προσθέστε μια κουτάλα από το νερό των ζυμαρικών.
Ανακατέψτε ελαφρά τα ζυμαρικά και τα λαχανικά σε ένα πιάτο και, αν θέλετε, τρίψτε από πάνω τον σολομό και γαρνίρετε με λίγα φύλλα βασιλικού.