ΚεντρικήΚοινωνικά

«ΑΓΑΠΗΣ ΒΗΜΑΤΑ» με τα χορευτικά της ΚΕΠΑΠ

7/9/2023

ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ομάδων της  Κ.Ε.Π.Α.Π. με τίτλο «Αγάπης Βήματα», για ένα σεργιάνι με χορούς και τραγούδια που ύμνησαν το υπέρτατο αγαθό της αγάπης, προσκαλούν τους δημότες, σε συνέχεια των φθινοπωρινών εκδηλώσεων στον Δήμο μας, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Βίκυ Κανέλλου.

Θα παρουσιαστούν οι εκδηλώσεις:

  • Κυριακή, 10/9, 8μμ, στον αύλειο χώρο του Σχολείου στον Χορτιάτη και
  • Σάββατο, 16/9, 8μμ στο ανοικτό αμφιθέατρο στο δάσος Αμαδρυάς Φιλύρου

Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα Φιλύρου και Χορτιάτη υπό την επιμέλεια των Χοροδιδασκάλων Στέλιου Μπαξεβάνου και Ιωάννας Σαμαρά και απαγγελία της Βάσως Καρανάσιου. Τις παραστάσεις συνοδεύει ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, τονίζει: «Αγάπη, μία λέξη με πέντε μόνο γράμματα που αποτελεί το Α και το Ω της ζωής του ανθρώπου. Ένα βαθύ ανθρώπινο συναίσθημα που υμνήθηκε με άπειρους στίχους και χορεύτηκε με χιλιάδες βήματα. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μας που γίνονται, όπως πάντα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σας προσκαλούμε όλους, να γιορτάσετε, να τραγουδήσετε και να χορέψετε μαζί μας στα βήματα του πιο ανθρώπινου και τρυφερού συναισθήματος, της αγάπης» .

Από τη μεριά της η Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Α.Π., Βίκυ Κανέλλου δήλωσε ότι «όσο καλά και αν μετράς τα βήματα του χορού το αποτέλεσμα θα είναι άχαρο και βαρετό, αν λείπει η αγάπη για τον χορό. Η αγάπη είναι αυτή που ζωντανεύει τον χορό και τον κάνει ένα συναρπαστικό βίωμα όπως άλλωστε η αγάπη είναι αυτή που όλα τα ομορφαίνει».

Related posts

Τα καπέλα που θα φορέσουμε την Άνοιξη

xristiana

Η πανδημία της μπανάνας οδηγεί σε κατάρρευση την παγκόσμια παραγωγή της

xristiana

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Φιλικοί Αγώνες Μπάσκετ Με Αμαξίδιο, Στο Κλειστό Φιλύρου

xristiana