ΚεντρικήΟμορφιά

Καστορέλαιο για τα μαλλιά: Πώς βοηθάει στην ενυδάτωσή τους

15/1/2024

Πώς να το συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας.

Το καστορέλαιο είναι ένα από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για σπιτικές DIY θεραπείες αναφορικά με την περιποίηση των μαλλιών, κυρίως για την ταχύτερη ανάπτυξή τους. Κι όμως κάτι τέτοιο, όπως αναφέρει η Vogue India, φαίνεται να μην ισχύει, καθώς το καστορέλαιο ωφελεί τα μαλλιά κυρίως ως προς την ενυδάτωσή τους.

«Το καστορέλαιο είναι ένας τύπος φυτικού ελαίου που εξάγεται από το φυτό καστορέλαιο, Ricinus communis», λέει η δερματολόγος Naana Boakye. Το έλαιο παράγεται από καστορέλαιο και χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για την παρασκευή σαπουνιών, λιπαντικών προϊόντων και επιχρισμάτων.

«Είναι πλούσιο σε ρικινολεϊκό οξύ, ένα μονοακόρεστο λιπαρό οξύ, το οποίο βοηθά το έλαιο να δρα ως αποφρακτικό ενυδατικό». Το καστορέλαιο είναι παχύρρευστο και συχνά ανοιχτό κίτρινο στην απόχρωση και, σύμφωνα με την Boakye, περιέχει αντιμικροβιακές ιδιότητες λόγω της ρικίνης και του ρικινολεϊκού οξέος από μύκητες και άλλα μικρόβια.

Τα οφέλη του καστορέλαιου για τα μαλλιά

Έλαιο αργκάν

«Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι το καστορέλαιο επηρεάζει την υγεία των μαλλιών», λέει η Boakye. «Ωστόσο, επειδή το καστορέλαιο έχει πλούσιες ενυδατικές ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στη λίπανση του άξονα της τρίχας, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα θραύσης και ενδεχομένως βελτιώνοντας τη λάμψη των μαλλιών».

Όπως σημείωσε η Dr. Boakye, το καστορέλαιο είναι μια αποφρακτική ενυδατική κρέμα. Τα αποφρακτικά ενυδατικά βοηθούν στη διατήρηση της ενυδάτωσης σχηματίζοντας ένα είδος προστατευτικού φράγματος, διατηρώντας την υπάρχουσα υγρασία, αλλά και εμποδίζοντας τη διείσδυση πρόσθετων ενυδατικών ωφελειών.

Αυτή η ιδιότητα είναι πιθανότατα ο λόγος για τον οποίο το καστορέλαιο είναι μια πανάρχαια θεραπεία τόσο για τα ξηρά μαλλιά, όσο και για το ξηρό τριχωτό της κεφαλής, ακόμη και για την πιτυρίδα, που πιθανώς υποβοηθείται από το ρικινολεϊκό οξύ, το οποίο λέγεται ότι ηρεμεί τη φλεγμονή.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το καστορέλαιο στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας

Έλαιο μαλλιών

Αν θέλετε να δοκιμάσετε πώς το καστορέλαιο μπορεί να ενυδατώσει τα μαλλιά σας, το δημοσίευμα προτείνει να αναμείξετε 7 γρ. καστορέλαιο με 21 γρ. λάδι καρύδας πριν το εφαρμόσετε στο τριχωτό της κεφαλής για μασάζ, αφήνοντας το μείγμα να δράσει για 20 λεπτά.

Αφαιρέστε τη μάσκα λαδιού με σαμπουάν από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας και ολοκληρώστε με ένα ενυδατικό conditioner.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Έναρξη σεμιναρίων Ψηφιακού Εγγραμματισμού στους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής

xristiana

9ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Επαγγελματιών Υγείας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

xristiana

Πασχαλινό bazaar

xristiana