News ΑΜΕΑΚεντρική

Ανάλγητο κράτος: Υποχρεώνουν εκπαιδευτικό με αναπηρία όρασης να υπηρετεί μακριά από το σπίτι του

16/1/2024

«Για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία, όπως και τους συγγενείς ΑμεΑ α’ βαθμού, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη που να ανακουφίζει τη δύσκολη κι απαιτητική καθημερινότητά μας»

Την ταλαιπωρία που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί με αναπηρίες εξαιτίας της απουσίας θεσμικού πλαισίου που να τους επιτρέπει να υπηρετούν εξ αρχής κοντά στον τόπο κατοικίας τους, περιγράφει στο alfavita.gr νεοδιόριστος φιλολογος, τοποθετημένος στην ΕΑΕ.

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, αν και πάσχει από αναπηρία όρασης υψηλού βαθμού, αναγκάζεται να υπηρετήσει για 2 χρόνια μακριά από το σπίτι του όπως οι υγιείς συνάδελφοί του παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει…

Η διαμαρτυρία του εκπαιδευτικού

Είμαι εκπαιδευτικός ΠΕ02 (φιλόλογος) στην ΕΑΕ. Έχω αναπηρία όρασης 86% και είμαι νεοδιόριστος και δυστυχώς  τοποθετημένος πολύ μακριά απο τον τόπο κατοικίας μου. Βάσει νόμου θα πρέπει να υπηρετήσω στη θέση μου για 2 χρόνια μακριά από τον τόπο κατοικίας μου, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζω λόγω της αναπηρίας και κυρίως της ανάγκης συχνών ειδικών ιατρικών εξετάσεων που δεν μπορώ να κάνω λόγω δυσκολίας στη μετακίνηση.

   Και αναρωτιέμαι, πώς γίνεται ο νομοθέτης να μερίμνησε για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ στην εύρεση εργασίας, δίνοντας μόρια για την αναπηρία, αλλά να μην προνόησε για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών με αναπηρία και συγγενών ΑμεΑ κοντά στον τόπο κατοικίας τους; Και εξυπακούεται χωρίς την δέσμευση της διετούς υπηρέτησης της οργανικής θέσης, ώστε να είναι δυνατή η μετάθεση σε οργανικό κενό που προκύπτει κοντά στην κατοικία τους;

   Για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία, όπως και τους συγγενείς ΑμεΑ α’ βαθμού, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη που να ανακουφίζει τη δύσκολη κι απαιτητική καθημερινότητά μας. Το αυτονόητο δηλαδή δεν ισχύει.

    Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια κοινής δράσης και ανάδειξης με συναδέλφους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, θα ήθελα να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου ζητώντας μια πιο δίκαιη μεταχείριση στο θέμα της τοποθέτησης κοντά στον τόπο κατοικίας, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν απο την αναπηρία, όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

Πηγή: https://www.alfavita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Διαδικτυακό Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας «Από Το Α Έως Το Ω: Μία Ακαδημία Για Γονείς»

xristiana

Θεατρική βραδιά δωρεάν για όλους 

xristiana

Ο Δήμος Μεγαλόπολης στο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα»

xristiana