ΚεντρικήΥγεία

Άνοια: Αυτό το παζλ βοηθάει στην μείωση του κινδύνου

21/01/2024

Η άνοια είναι μια από τις πιο συχνές μάστιγες για τον σύγχρονο κόσμο με έναν στους τρεις ανθρώπους που γεννιούνται σήμερα π.χ. στο Ηνωμένο Βασίλειο να εμφανίζει την πάθηση.

Λύστε ένα δύσκολο παζλ που έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας καθώς το 40% των περιπτώσεων μπορεί να προληφθεί

Η άνοια είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων που προκαλούνται από διάφορες ασθένειες, για παράδειγμα το Αλτσχάιμερ, που μπορεί να βλάψει τον εγκέφαλο και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη, την επίλυση προβλημάτων, τη γλώσσα και τη συμπεριφορά. Αν και η γήρανση είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη της πάθησης, τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο.

Και με την έρευνα που δείχνει ότι το 40% των περιπτώσεων άνοιας μπορούν να προληφθούν, είναι σημαντικό για όλους να κάνουν ό,τι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο. Ένα από τα πράγματα που έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει είναι να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας ασχολούμενοι με πράγματα όπως τα σταυρόλεξα και τα παζλ.

Με την τακτική εξάσκηση, τα παζλ μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία «γνωστικού αποθέματος», που είναι η ικανότητα του ατόμου να αντιμετωπίζει την άνοια και δημιουργείται διατηρώντας τον εγκέφαλο ενεργό. Όσο περισσότερο γνωστικό απόθεμα έχει ένα άτομο, «τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται για οποιαδήποτε ασθένεια στον εγκέφαλό του να του προκαλέσει προβλήματα με τις καθημερινές εργασίες», σύμφωνα με την Εταιρεία του Αλτσχάιμερ. Τα άτομα με μικρότερο γνωστικό απόθεμα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν άνοια στη διάρκεια της ζωής τους σύμφωνα με την ερευνητική φιλανθρωπική οργάνωση.

Προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους να βελτιώσουν το γνωστικό τους απόθεμα, να ενισχύσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και να αποτρέψουν τη γνωστική έκπτωση που σχετίζεται με την ηλικία, ο επικεφαλής του Alzheimer’s Society’s Dr Tim Beanland, δημιούργησε ένα βιβλίο με το όνομα Mind Games, το οποίο περιλαμβάνει 150 παζλ που προκαλούν τη μνήμη και τις δεξιότητες σκέψης με εικόνες, λέξεις, αριθμούς και λογική.

Η Εταιρεία Αλτσχάιμερ μοιράστηκε ένα παράδειγμα με τη The Mirror, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. Στο παράδειγμα, που προέρχεται από το Mind Games, θα δείτε τέσσερις επιλογές παζλ που κρύβουν την εικόνα που εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά του παζλ.

Είναι πιο δύσκολο από ό,τι φαίνεται, γιατί μπορεί να χρειαστεί να περιστρέψετε και να το μεγεθύνετε για να δείτε ποια ταιριάζει, αλλά έχετε κατά νου ότι όλα τα στοιχεία του πρέπει να είναι ορατά. Αφιερώστε λοιπόν λίγα λεπτά και προσπαθήστε να το λύσετε γιατί το να ασχολείστε τακτικά με αυτού του είδους τα παζλ μπορεί πραγματικά να βοηθήσει.

παζλ
Ποια από τις 4 επιλογές κρύβει τη φωτογραφία που βρίσκεται αριστερά;

Μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας για να βρείτε την απάντηση.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Dr Beanland ανέφερε: «Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι ένας δραστήριος τρόπος ζωής συνδέεται στενά με την υγιή γήρανση, τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό. Ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας υγιή είναι να είστε διανοητικά δραστήριοι σε όλη τη ζωή, ίσως μαθαίνοντας μια άλλη γλώσσα ή ένα μουσικό όργανο ή γράφοντας, κάνοντας τέχνη ή λύνοντας παζλ».

“Κεντρικό στοιχείο αυτής της ιδέας της γνωστικής διέγερσης είναι ότι πρέπει να σας προκαλεί, που συχνά σημαίνει να δοκιμάζετε νέα πράγματα: η ποικιλία είναι το καρύκευμα της υγείας του εγκεφάλου. Το βιβλίο παζλ μου, Mind Games, είναι μια χρήσιμη πηγή για όποιον θέλει να βελτιώσει την υγεία του εγκεφάλου και να βελτιώσει νοητική ευκινησία.

“Και το πιο σημαντικό, είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να κάνετε στον εγκέφαλο μια καλή… προπόνηση. ”

Η λύση:

παζλ λύση

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δεν φτάνει το οξυγόνο στην αναιμία από νεφρική ανεπάρκεια

xristiana

Ενημερωτική Εκδήλωση Για Τον Διαβήτη Και Την Παχυσαρκία Από Το Παράρτημα ΝΙΦΗΜ Της ΕΑΕ

xristiana

Ενημερωτικές Ιατρικές Ομιλίες Για Τις Γυναίκες

xristiana