7/1/2024
Υλικά
200 γραμμάρια vegan μαύρη σοκολάτα
120 γραμμάρια vegan μπισκότα ολικής αλέσεως
100 γραμμάρια κάσιους (ή αμύγδαλα , ή φιστίκια , ή φουντούκια )
60 ml γάλα αμυγδάλου ή ρυζιού
50 ml ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας ρούμι
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε ένα φύλλο λαδόκολλας και ένα αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε τη ζύμη στο κέντρο της λαδόκολλας και, χρησιμοποιώντας τις άκρες του χαρτιού, δίνουμε σχήμα στον κορμό με διάμετρο περίπου 7-8 εκ. Τον τυλίγουμε το κρατώντας τα πλαϊνά της λαδόκολλας και σε αυτό το σημείο τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε τον κορμό στην κατάψυξη για λίγες ώρες πριν το κόψουμε σε φέτες. Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή: https://jenny.gr