ΚεντρικήΟμορφιά

Αποσμητικό: Είστε βέβαιοι πως το εφαρμόζετε τη σωστή στιγμή;

24/01/2024

Κι όμως, ακόμα και το αποσμητικό θέλει τον τρόπο και το χρόνο του…

Το αποσμητικό αποτελεί συχνά μέρος της πρωινής μας ρουτίνας. Ωστόσο, το πρωί φαίνεται να μην είναι η καλύτερη στιγμή για να το εφαρμόσουμε αν θέλουμε να είναι πιο αποτελεσματικό.

Πότε τελικά είναι ωφέλιμο να το βάζουμε;

Πότε να εφαρμόζετε ιδανικά το αποσμητικό σας

Μπαίνοντας κατευθείαν στο θέμα, η σωστή απάντηση είναι τη νύχτα. Γιατί; Το βράδυ, λόγω της αυξημένης παραγωγής μελατονίνης, η θερμοκρασία του σώματος πέφτει φυσικά για να προετοιμάσει το σώμα μας για ύπνο και οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι λιγότερο ενεργοί με αποτέλεσμα το αντιιδρωτικό να απορροφάται πιο αποτελεσματικά.

Εκτός από την πτώση της θερμοκρασίας του σώματος, η μελατονίνη μειώνει την αρτηριακή πίεση και επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό ειδοποιώντας το σώμα ότι είναι ώρα για ύπνο.

Όταν βάζετε λοιπόν αποσμητικό τη νύχτα καθώς η μελατονίνη αυξάνεται, εμποδίζει τον ιδρώτα και την οσμή που παράγεται με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας να σημειώνει ότι η εφαρμογή αποσμητικού- αντιιδρωτικού τη νύχτα προσφέρει στο προϊόν τις έξι με οκτώ ώρες που χρειάζεται για να μπλοκάρει τους αγωγούς του ιδρώτα.

Ωστόσο, μην το εφαρμόζετε αμέσως μετά το βραδινό σας ντους

Τα αποσμητικά- αντιιδρωτικά προϊόντα είναι πιο αποτελεσματικά όταν εφαρμόζονται σε στεγνό- ξηρό δέρμα, γι’ αυτό φροντίστε πρώτα να σκουπίσετε καλά την περιοχή της μασχάλης πριν την εφαρμογή.

Άλλο ένα συνηθισμένο λάθος

Το αποσμητικό -και κυρίως τα αποσμητικά που μπλοκάρουν τον ιδρώτα- εφαρμόζονται ως συνοδευτικό της διαδικασίας του μπάνιου και όχι ως κυρίως… Δεν έχει κανένα νόημα, λοιπόν, να το ανανεώνετε μετά από μία μέρα γεμάτη ένταση και ιδρώτα, χωρίς να έχει προηγηθεί ένα αναζωογονητικό ντους. Αυτή η λάθος κίνηση είναι η αιτία αυτής της απωθητικής μυρωδιάς που επικρατεί από το συνδυασμό της φυσικής οσμής του σώματος και του επιπλέον στρώματος του «ξένου» αρώματος του αποσμητικού.

Εν κατακλείδι

Ο βασικός λόγος για τον οποίο τα αντιιδρωτικά αποτυγχάνουν να φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα είναι ότι δεν παραμένουν στο δέρμα για αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να παραχθούν τα απαραίτητα συστατικά που εμποδίζουν την απελευθέρωση του ιδρώτα στην επιφάνειά του.

Αρχικά λοιπόν, χρειάζονται αρκετές ημέρες χρήσης τους σε καθημερινή βάση.

Επιπλέον, είναι σημαντικό το δέρμα να είναι στεγνό, διαφορετικά ο ιδρώτας «αραιώνει» το προϊόν και εκείνο αδυνατεί να αποδώσει λόγω ανεπαρκούς συγκέντρωσης.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο η εφαρμογή πριν τον ύπνο είναι η καλύτερη επιλογή είναι επειδή η σωματική δραστηριότητα είναι στο ελάχιστο και κατά κανόνα η εφίδρωση μειώνεται, επιτρέποντας στο αντιιδρωτικό περισσότερο χρόνο να έρθει σε επαφή με την επιφάνεια του δέρματος σε υψηλότερη συγκέντρωση.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Χριστουγεννιάτικο bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

xristiana

«Σταύρος Κουγιουμτζής – Άσε με πάλι να σου πω»

xristiana

Γλυφοσάτη: Τι είναι και τι προκαλεί στα παιδιά

xristiana