1/10/2023
Αυτό το αποξηραμένο φρούτο είναι δημοφιλές ως σνακ ή γλυκό, και καταναλώνεται ευρέως σε όλο τον κόσμο. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας.Αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική των επεξεργασμένων τροφών με ζάχαρη, αλλά και έναν πολύ καλό τρόπο να λαμβάνουμε τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες. Η περιεκτικότητα που έχει αυτό το αποξηραμένο φρούτο σε φυτικές ίνες το κάνουν ακαταμάχητο.Αποξηραμένα σύκα και θρεπτική αξίαΤα σύκα είναι ο καρπός του δέντρου ficus, που ανήκει στην οικογένεια της μουριάς (Moraceae). Έχουν μοναδική, γλυκιά γεύση, απαλή και μαστιχωτή υφή και είναι γεμάτα με ελαφρώς τραγανούς, βρώσιμους σπόρους. Τα φρέσκα σύκα είναι ευαίσθητα και ευπαθή, γι’ αυτό συχνά αποξηραίνονται για να διατηρηθούν. Αυτό παράγει ένα γλυκό και θρεπτικό αποξηραμένο φρούτο που μπορείτε να το απολαύσετε όλο το χρόνο.Υπάρχουν πολλές ποικιλίες σύκων, οι οποίες ποικίλλουν σε χρώμα και υφή. Το μοναδικό χαρακτηριστικό τους είναι ένα μικρό άνοιγμα που μοιάζει με μπουμπούκι. Η φυσική τους γλυκύτητα σημαίνει ότι, πριν από την εποχή των επεξεργασμένων σακχάρων, χρησιμοποιούνταν συχνά ως γλυκαντικό.Τα αποξηραμένα σύκα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, σιδήρου, καλίου, ασβεστίου και βιταμίνης Κ. Μια μερίδα 100 γραμμαρίων αποξηραμένων σύκων περιέχει:
Πηγή: https://www.oloygeia.gr