ΚεντρικήΜαγειρική

Τάκος με μοσχαρίσιο κιμά

19/10/2023

Υλικά

  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 35- 40 γρ. μείγμα μπαχαρικών για τάκος
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 4- 6 τορτίγιες για τάκος
  • Επιλογές για γαρνιτούρα: Φρέσκα λαχανικά ψιλοκομμένα (πιπεριές, ντομάτες κ.α.), τυρί τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί και να χάσει το ροζ χρώμα του. Σπάστε τον κιμά με ένα κουτάλι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια.

Βήμα 3

Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών για τάκος και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 4

Προσθέστε το νερό και αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 5

Αν χρησιμοποιήσετε ντομάτες κονκασέ, προσθέστε τες τώρα και ανακατέψτε. Αν δεν τις χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να προσθέσετε κομμένες ντομάτες και να τις σοτάρετε για λίγο.

Βήμα 6

Ζεστάνετε τις τορτίγιες για τάκος στο φούρνο.

Βήμα 7

Σερβίρετε το μοσχαρίσιο κιμά μέσα στις τορτίγιες και προσθέστε τις γαρνιτούρες της επιλογής σας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ηπατική νόσος: Ο κίνδυνος από τη διατροφή με λιπαρά και ζάχαρη

xristiana

Η υπερθέρμανση «σπρώχνει» στη Μεσόγειο το επικίνδυνο λεοντόψαρο

xristiana

Κακό σημάδι η απώλεια βάρους χωρίς προσπάθεια στην τρίτη ηλικία

xristiana