ΚεντρικήΜαγειρική

Τάκος με μοσχαρίσιο κιμά

19/10/2023

Υλικά

  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 35- 40 γρ. μείγμα μπαχαρικών για τάκος
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 4- 6 τορτίγιες για τάκος
  • Επιλογές για γαρνιτούρα: Φρέσκα λαχανικά ψιλοκομμένα (πιπεριές, ντομάτες κ.α.), τυρί τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί και να χάσει το ροζ χρώμα του. Σπάστε τον κιμά με ένα κουτάλι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια.

Βήμα 3

Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών για τάκος και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 4

Προσθέστε το νερό και αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 5

Αν χρησιμοποιήσετε ντομάτες κονκασέ, προσθέστε τες τώρα και ανακατέψτε. Αν δεν τις χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να προσθέσετε κομμένες ντομάτες και να τις σοτάρετε για λίγο.

Βήμα 6

Ζεστάνετε τις τορτίγιες για τάκος στο φούρνο.

Βήμα 7

Σερβίρετε το μοσχαρίσιο κιμά μέσα στις τορτίγιες και προσθέστε τις γαρνιτούρες της επιλογής σας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Μισή κούπα από αυτό το φρούτο μειώνει τον κίνδυνο άνοιας στους άνω των 50

xristiana

“Ξεκλείδωσε τις επιλογές σου, ελεύθερος από εξαρτήσεις” έρχεται στην Πλάζ Αρετσούς

xristiana

Νύχτες Πολιτισμού στο Άλσος Νέας Σμύρνης αφιερωμένες στην επέτειο των 100 χρόνων από την Καταστροφή

xristiana