ΚεντρικήΥγεία

Θερμόμετρα για μωρά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

23/10/2023

Ποια θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα θερμόμετρα για να ελέγχετε τη θερμοκρασία του μωρού.

Τα μωρά ανεβάζουν συχνά πυρετό κι αυτό τρομάζει τους γονείς.

Ωστόσο, όπως εξηγεί η Stephanie Lee, MD, παιδίατρος που ειδικεύεται στην προληπτική ιατρική και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (AAP), πρόκειται για μια φυσική αντίδραση του ανοσοποιητικού στη μόλυνση και οι περισσότεροι πυρετοί μπορούν να αντιμετωπιστούν με ασφάλεια στο σπίτι.

Γι΄αυτό και είναι απαραίτητο ένα θερμόμετρο.

paidikos-piretos.jpg

Ποιο είναι το καλύτερο θερμόμετρο για παιδιά

Τα καλύτερα βρεφικά θερμόμετρα πρέπει να είναι εύκολα στη χρήση και δίνουν ακριβή αποτελέσματα γρήγορα.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ψηφιακά θερμόμετρα καθώς οι μετρήσεις είναι απλές. Επιπλέον, μια οθόνη με οπίσθιο φωτισμό βοηθά να βλέπετε τη θερμοκρασία του μωρού, ειδικά το βράδυ.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ακόμα κι έχετε στο σπίτι ένα παλιό θερμόμετρο με υδράργυρο, μη το χρησιμοποιείτε καθώς είναι επικίνδυνο αν πέσει και σπάσει.

Τα περισσότερα θερμόμετρα δείχνουν τη θερμοκρασία του μωρού σε δευτερόλεπτα αλλά η διαφορά λίγων μόνο δευτερολέπτων μπορεί να είναι πολύ σημαντική, ειδικά όταν το παιδί κουνιέται και δεν μένει σταθερό σε ένα σημείο.

Ορισμένα θερμόμετρα παρέχουν αποτελέσματα άμεσα, ενώ άλλα μπορεί να χρειαστούν έως και 60 δευτερόλεπτα, επομένως θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε την ταχύτητα κάθε μοντέλου.

Τέλος, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν τα βρεφικά θερμόμετρα πιο εύχρηστα ή πιο λειτουργικά. Για παράδειγμα, ορισμένα θερμόμετρα διαθέτουν χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας και μπορούν να συνδεθούν σε μια εφαρμογή παρουσιάζοντας τη θερμοκρασία του μωρού και τις αυξομειώσεις που παρουσιάζει. Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν θερμόμετρα πολλαπλών χρήσεων που χρησιμοποιούνται τόσο στο αυτί όσο και στο μέτωπο.

piretos-sta-paidia.jpg

Αξιόπιστο θερμόμετρο για μωρά

Υπάρχουν θερμόμετρα ψηφιακά, θερμόμετρα μετώπου, αυτιού, σώματος, πιπίλα θερμόμετρο.

Θερμόμετρο ορθού και σώματος

Το θερμόμετρο ορθού θεωρείται ακριβές ως προς την καταγραφή της θερμοκρασίας του μωρού. Οι περισσότεροι γονείς ωστόσο εμφανίζονται διστακτικοί στη χρήση του καθώς φοβούνται ότι θα πονέσουν το μωρό.

Ψηφιακό θερμόμετρο με υπέρυθρες

Το ψηφιακό θερμόμετρο μετώπου με υπέρθυθρες έχει οθόνη υψηλής ευκρίνειας και εμφάνιση αποτελέσματος σε 60 δευτερόλεπτα. Ορισμένα τέτοιου τύπου θερμόμετρα συνδέονται μέσω bluetoοth με το κινητό όπου μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογή που παρέχει εξατομικευμένη καθοδήγηση με βάση την ηλικία, τον πυρετό ή τα συμπτώματα του παιδιού.

Θερμόμετρο πολλαπλών χρήσεων

Το θερμόμετρο πολλαπλών χρήσεων μετρά τη θερμοκρασία του σώματος με τη χρήση υπέρυθρης ακτινοβολίας σε μόλις 2 δευτερόλεπτα όταν έρχεται σε επαφή με το αυτί ή το μέτωπο του παιδιού. Επίσης, μετρούν τη θερμοκρασία περιβάλλοντος καθώς και τους παλμούς της καρδιάς.

Θερμόμετρο αυτιού – μετώπου

Τα θερμόμετρα αυτιού και μετώπου είναι εύχρηστα, πρακτικά και αξιόπιστα. Μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορες τιμές ανάλογα την εταιρεία. Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι τόσο ακριβή όσο τα θερμόμετρα του ορθού.

Θερμόμετρο πιπίλα

Αν και είναι βολικό για τα μωρά, αρκετοί γονείς δεν το θεωρούν αξιόπιστο καθώς δεν μένει σταθερό στο στόμα του. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όταν κοιμάται ή εναλλακτικά με ένα δεύτερο θερμόμετρο. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο θερμόμετρο δεν ενδείκνυται για τα νεογέννητα.

piretos-pinakas-ana-ilikia.jpg

Πυρετός στα μωρά

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε πρέπει να καλέσετε τον γιατρό σας. Σύμφωνα με τους παιδιάτρους θα πρέπει να επικοινωνείτε με τον γιατρό σας αν:

  • το μωρό σας είναι μικρότερο από 3 μηνών και έχει 38°C πυρετό.
  • το παιδί σας είναι μεταξύ 3 και 6 μηνών και έχει 38,9°C πυρετό, έχει εξανθήματα ή κόκκινα σημάδια.
  • το παιδί σας είναι μεταξύ 6 και 24 μηνών και έχει πυρετό 38,9°C που κρατάει πάνω από ένα 24ωρο χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα.
  • το παιδί σας έχει και άλλα συμπτώματα μαζί με τον πυρετό όπως βήχα, διάρροια ή καταρροή.

Με πληροφορίες από το whattoexpect.com

Πηγή: https://www.mothersblog.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.mothersblog.gr

Related posts

Δήμος Θεσσαλονίκης: Συγκέντρωση Ειδών Για Τους Αστέγους

xristiana

Σύρος: Επισκεπτήριο Αγάπης Για Τους Καρκινοπαθείς

xristiana

Ημέρα υιοθεσίας πυρόπληκτων ζώων

xristiana