ΚεντρικήΟμορφιά

Hair matters: Πόσο συχνά πρέπει να χτενίζουμε τα μαλλιά μας;

28/10/2023

Δεν σας έχει μείνει η εικόνα στις ταινίες που φορούν τα μακριά νυχτικά και κάθονται και χτενίζονται μπροστά από ένα καθρέφτη;

Πάντα φαίνεται σαν μια ιεροτελεστία. Και στην πραγματικότητα όμως το βούρτσισμα των μαλλιών είναι μια απαραίτητη κίνηση, για να τα κρατήσουμε υγιή και μεταξένια, που συχνά την αμελούμε.

Αυτή η «ευγενική» χειρονομία διώχνει τους κόμπους, αφαιρεί τις ακαθαρσίες και κάνει τα μαλλιά να φαίνονται λεία και λαμπερά.

Τελικά όμως πόσες φορές πρέπει να χτενίζουμε τα μαλλιά μας, μέσα στην ημέρα ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, έτσι ακριβώς όπως έχουμε τη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μας το ίδιο συμβαίνει και με το βούρτσισμα των μαλλιών μας.

Δηλαδή η ιδανική συχνότητα βουρτσίσματος είναι δύο φορές πρωί και βράδυ και εννοείται καθημερινά.

Το πρωί για να τους δώσετε τη φόρμα και τη λάμψη που χρειάζονται, ενώ το βράδυ για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τους κόμπους, που έχουν δημιουργηθεί, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι άλλοι παράγοντες όπως η ποιότητα των μαλλιών,ή αν κάνετε κάποια έντονη δραστηριότητα όπως γυμναστική.

Τα σγουρά μαλλιά για παράδειγμα, δεν πρέπει να τα βουρτσίζουμε καθημερινά, και χρειάζονται ειδική βούρτσα και περιποίηση.

Γενικώς ακόμα και το θέμα βούρτσα παίζει σπουδαίο ρόλο, για την προστασία της τρίχας, αλλά και για το τριχωτό της κεφαλής.

Ένα ακόμα πολύτιμο tip είναι το βράδυ μετά το βούρτσισμα, μπορείτε να πιάνετε τα μαλλιά σας σε χαλαρές πλεξίδες ή να χρησιμοποιείτε μια σατέν μαξιλαροθήκη ώστε να μην σπάει η τρίχα σας.

Τώρα στο ερώτημα στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά οι ειδικοί λένε ότι είναι προτιμότερο να βουρτσίζουμε στεγνά τα μαλλιά μας, αλλά επειδή όλες όταν βγαίνουμε από το μπάνιο «ξεμπλέκουμε» τα μαλλιά μας, καλό θα’ναι να βάζουμε, στα βρεγμένα μαλλιά μας, ειδικά προϊόντα ώστε να μην σπάσουμε την τρίχα .

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται υπάρχει και ολόκληρη σχολή για το βούρτσισμα μαλλιών εμπνευσμένη από τις αδερφές Carita που μιλά για 100 βουρτσίσματα με συγκεκριμένο τρόπο εναλλάξ 25 βουρτσίσματα σε κάθε μεριά. Υπερβολικό; Ίσως.

Όπως και να έχει τα υγιή μαλλιά είναι ο επιθυμητός στόχος και το βούρτσισμα βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ποια φρούτα είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα συμπληρώματα διατροφής – 4 κατηγορίες που πρέπει να τρώμε

xristiana

Ροχαλητό: 7 τρόποι να το σταματήσετε

xristiana

Επιστημονική εκδήλωση για τη Θαλασσαιμία από το Γ.Ν.Λ.

xristiana