ΚεντρικήΟμορφιά

Δεν σου αρέσει το dry shampoo; Αυτή είναι η εναλλακτική που θα σου προσφέρει την αίσθηση φρεσκολουσμένων μαλλιών

28/10/2023

Η αίσθηση των φρεσκολουσμένων μαλλιών είναι αναμφίβολα υπέροχη. Όμως, η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις δεν σου αφήνουν πολλές φορές το περιθώριο να κάνεις μπάνιο κάθε πρωί ή βράδυ.

Η λύση δίνεται μέσα από ένα προϊόν, το dry shampoo, το οποίο δίνει άρωμα φρεσκάδας στο τριχωτό και εξαφανίζει τη λιπαρότητα. Για σένα ωστόσο που δεν είσαι φαν αυτού του προϊόντος, υπάρχει μια εναλλακτική λύση που λέγεται άμυλο καλαμποκιού.

Ναι, σωστά διάβασες. Το άμυλο καλαμποκιού ή αλλιώς κορν φλάουρ (cornflour), το οποίο υπάρχει σε κάθε κουζίνα και νοικοκυριό, χρησιμοποιείται από γυναίκες παγκοσμίως ως μια πρακτική και οικονομική λύση που δίνει την όψη των φρεσκολουσμένων μαλλιών.

Πιο συγκεκριμένα, το βασικό πλεονέκτημα αυτού του προϊόντος είναι πως απορροφά τη λιπαρότητα από τα μαλλιά, η οποία είτε είναι αποτέλεσμα των φυσικών ελαίων του τριχωτού είτε ρύπων και βρωμιάς. Έτσι, τα μαλλιά δείχνουν καθαρά και έχουν ματ όψη.

Επίσης, το cornflour καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής, απαλλάσσει από την πιτυρίδα, δίνει όγκο στα μαλλιά και έτσι σε ένα χτένισμα που θα δημιουργήσεις, διασφαλίζει την υγρασία στην τρίχα προσφέροντας ενυδάτωση που διαρκεί, μειώνει το φριζάρισμα.

Με λίγα λόγια, το cornflour είναι το τέλειο φυσικό ξηρό σαμπουάν!

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Παγόβουνο 15 φορές μεγαλύτερο από το Παρίσι αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική

xristiana

Θεσσαλονίκη: Από σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα

xristiana

Μεγάλη η οικολογική ζημιά από τη φωτιά στα Ψαχνά Ευβοίας: Καταστράφηκαν πάνω από 40 στρέμματα υγροβιότοπου

xristiana