ΚεντρικήΟμορφιά

Χρησιμοποιείς έλαιο δεντρολίβανου για να μακρύνεις τα μαλλιά;

31/10/2023

Το έλαιο δενδρολίβανου είναι μια μεγάλη τάση ομορφιάς αυτή τη στιγμή και υπόσχεται πολλά όταν πρόκειται για την ανάπτυξη μακριών μαλλιών.

Το προϊόν μπορεί να «βοηθήσει στην υποστήριξη της ανάπτυξης των μαλλιών και στην πρόληψη της τριχόπτωσης», σύμφωνα με το Healthline, καθώς λέγεται ότι «έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, προάγει την ανάπτυξη των νεύρων και βελτιώνει την κυκλοφορία».

Ο ύπνος με θερμαινόμενη κουβέρτα μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για την υγεία

Ωστόσο, μια ειδικός στην ανάπτυξη των μαλλιών ανέβασε βίντεο στο TikTok για να εξηγήσει ότι όλοι μας χρησιμοποιούμε λάθος το λάδι, καθώς η Deepa Berarέγραψε στη λεζάντα του βίντεο: «Γιατί το έλαιο δενδρολίβανου δεν βοηθάει στην τριχόπτωση και γιατί το έλαιο δενδρολίβανου δεν θα σταματήσει την πτώση των μαλλιών σας».

Η Deepa είπε: «Τέσσερις λόγοι για τους οποίους το έλαιο δενδρολίβανου δεν βοηθά την τριχόπτωσή σας» και προσέθεσε «το χρησιμοποιείτε λάθος. Πρέπει να το αραιώσετε σε ένα μπολ και όχι να το βάλετε κατευθείαν στο τριχωτό της κεφαλής σας. Δεν ασχολείστε με αυτό που πραγματικά προκαλεί την πτώση των μαλλιών σας εξ αρχής», εξήγησε επίσης, λέγοντας ότι «ο οργανισμός σας μπορεί να έχει έλλειψη σε ένα από τα βασικά θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη των μαλλιών». Σύμφωνα με το Healthline, οι βασικές βιταμίνες για την ανάπτυξη των μαλλιών είναι «οι βιταμίνες Β, η βιταμίνη D, η βιταμίνη C, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος».

Τι φαγητό να φας όταν είσαι κρυωμένη καθώς πλησιάζει ο χειμώνας

Η Deepa μοιράστηκε επίσης ότι μπορεί απλώς να είσαι «ευαίσθητη στο δεντρολίβανο», πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα κάνει πολλά για τα μαλλιά σου όσον αφορά την επανεμφάνισή τους.

Λέει ακόμη ότι το έλαιο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί με τρεις τρόπους. Είτε απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής (αφού αναμιχθεί με κάτι άλλο, όπως λάδι τζοτζόμπα ή λάδι καρύδας), είτε αναμειγνύοντάς το με ένα σαμπουάν από το εμπόριο, είτε προσθέτοντάς το στο δικό σουσπιτικό σαμπουάν.

IMG_2611.jpeg

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Πλημμύρες σε Φάρσαλα και δήμο Αγιάς

xristiana

Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους: Ποιοι δικαιούνται έξτρα επιδότηση – Νέα παράταση

xristiana

Ακαταμάχητες αλμυρές τηγανίτες με ρικότα

xristiana