ΚεντρικήΟμορφιά

Καθαριστικό gel προσώπου vs λάδι καθαρισμού

31/10/2023

Το καθαριστικό προσώπου είναι πολύ σημαντικό στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας.

Για το λόγο αυτό πρέπει να επιλέγεται με προσοχή. Τα σκληρά καθαριστικά αφαιρούν από το δέρμα τα φυσικά έλαια και τα λιπίδια που χρειάζεται για να παραμείνει υγιές, αφήνοντας το ξηρό και ξεφλουδισμένο. Αντίθετα, ένα εξαιρετικά ήπιο καθαριστικό μπορεί να μην είναι αποτελεσματικό στο λιπαρό δέρμα με τάση ακμής.

Υπάρχουν πολλών ειδών παραδοσιακά καθαριστικά προσώπου. Επιπλέον, υπάρχουν και τα καθαριστικά με βάση το λάδι και τα gel καθαρισμού. Ας δούμε τα οφέλη του καθενός.

α) Το λάδι καθαρισμού προσώπου:

  • Είναι κατάλληλο για ευαίσθητο ή φλεγμονώδες δέρμα, για όλες τις ηλικίες και για όσες είναι επιρρεπείς στην ακμή.
  • Έλκει και αφαιρεί την περίσσεια λιπαρότητα από την επιδερμίδα και το σμήγμα από τους πόρους. Αυτό συμβαίνει, γιατί το λάδι έχει τη δυνατότητα να διαλύεται και συγχωνεύεται με ουσίες παρόμοιας σύστασης.
  • Βοηθά το δέρμα να διατηρεί την υγιή ισορροπία του pH του, όταν η ατμοσφαιρική ρύπανση, τα απορρυπαντικά, οι ακτίνες UV και τα αντιβακτηριακά σαπούνια επηρεάζουν αρνητικά την ισορροπία του.
  • Ενυδατώνει και κλειδώνει την υγρασία στην επιδερμίδα, γεγονός που βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.
  • Ενυδατώνει την περιοχή γύρω από τα μάτια, που λόγω της υπερευαισθησίας της δεν είναι εύκολο να ενυδατωθεί.
  • Όταν περιέχει αντιοξειδωτικά, προστατεύει το δέρμα από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες και τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες.
  • Είναι φυσικό ντεμακιγιάζ, δεδομένου ότι τα προιόντα μακιγιάζ περιέχουν τουλάχιστον έναν τύπο λαδιού.

Για κανονική έως πολύ ξηρή επιδερμίδα, για βρέφη, παιδιά, ενήλικες και για δέρμα με τάση ατοπίας, οι ειδικοί συστήνουν, ένα αφρώδες λάδι καθαρισμού, που είναι πιο ενυδατικό από τα παραδοσιακά καθαριστικά. Το αφρώδες λάδι καθαρισμού προσώπου CeraVe Hydrating Foaming Oil Cleanser έχει μια μοναδική σύνθεση που καθαρίζει απαλά, ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα χωρίς να διαταράσσει τον επιδερμικό φραγμό.

β) Το καθαριστικό gel προσώπου:

  • Καθαρίζει σε βάθος το δέρμα γιατί εξαλείφει όλη τη βρωμιά από την επιδερμίδα και τις τοξίνες από τους πόρους. Χωρίς βαθύ καθαρισμό, αυτή η βρωμιά θα συσσωρευτεί σε στρώσεις στην επιδερμίδα και θα αφαιρέσει εντελώς τη φωτεινότητα της.
  • Αποφράσσει τους πόρους και εμποδίζει την εμφάνιση βακτηρίων που προκαλούν ακμή.
  • Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το λιπαρό δέρμα γιατί αφαιρεί τα επιπλέον έλαια και την βρωμιά από την επιφάνεια του, γεγονός που ελέγχει την παραγωγή λιπαρότητας.
  • Καταπολέμα τα προβλήματα γήρανσης, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και προάγοντας την αναγέννηση των κυττάρων.
  • Τέλος, το gel προσώπου για καθαρισμό, διατηρεί το δέρμα απαλό, ελαστικό και ενυδατωμένο.

Για λιπαρό δέρμα ή δέρμα κανονικό προς λιπαρό, προτείνεται το καθαριστικό gel προσώπου CeraVe Foaming Cleanser. Το gel αυτό αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους για να καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα, ν’ απομακρύνει τη λιπαρότητα, το ελαφρύ μακιγιάζ και ν’ αναζωογονεί το δέρμα χωρίς να το ερεθίζει και χωρίς να δημιουργεί αίσθηση τραβήγματος ή ξηρότητας.

CeraVe_Foaming_Cleanser.png

Να θυμάστε ότι, ο καθαρισμός είναι η βάση για την περιποίηση της επιδερμίδας σας. Όταν καθαρίζετε το πρόσωπό σας, να αφιερώνετε λίγο χρόνο για να κάνετε μασάζ με το καθαριστικό στο δέρμα σας, ώστε να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος και να του δώσετε τη λάμψη που του αξίζει!

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου Για Δύο Ημέρες Στον Δήμο Ωραιοκάστρου

xristiana

Νιόκι με γαρίδες σε κρεμώδη σάλτσα σκόρδου-παρμεζάνας

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 23/9

xristiana