ΚεντρικήΟμορφιά

Υγρό άι-λάινερ ή μολύβι ματιών: Τι είναι καλύτερο;

19/10/2023

Τόσο το υγρό άι-λάινερ όσο και το μολύβι ματιών αποτελούν δύο εξαιρετικά εργαλεία, όταν θέλουμε αναδείξουμε τα μάτια μας με το μακιγιάζ.  

Ποια είναι, όμως, η ιδανική επιλογή για εμάς; Πώς θα καθορίσουμε το τέλειο περίγραμμα των ματιών μας σε μια απλή γραμμή, συνδυάζοντας τη με σκιές ή επιλέγοντας μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση με γκλίτερ;  Οι απαντήσεις ακολουθούν…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Τόσο το υγρό άι-λάινερ όσο και το μολύβι ματιών αποτελούν δύο εξαιρετικά εργαλεία για να τονίσουμε τα μάτια μας και να εστιάσουμε το βλέμμα μας. Οι φόρμουλες τελειοποιούνται διαρκώς, ενώ διαφορετικοί τύποι στοχεύουν στην απλοποίηση της εφαρμογής.

Σε υγρή μορφή, συνήθως περιέχουν παρόμοιες ουσίες με αυτές της μάσκαρα και δημιουργούν ένα ελαστικό φιλμ, χωρίς έλαια. Τα κλασικά μολύβια, από την άλλη, είναι αρκετά πιο λιπαρά ώστε να απλώνονται ομοιόμορφα.

Με συντηρητικά και αρωματικές συνθέσεις ή με εντελώς βιολογικές φόρμουλες έχουν στόχο να δημιουργήσουν το τέλειο περίγραμμα ματιών, χωρίς ερεθισμούς. Ποιος τύπος, όμως, είναι η καλύτερη επιλογή για εμάς;

Τα οφέλη του υγρού άι-λάινερ

Το υγρό άι-λάινερ δημιουργεί μια έντονη και ακριβή γραμμή. Με λεπτό πινέλο ή σε μορφή στυλό με λεπτή μύτη ορίζει τη γραμμή στο περίγραμμα, εάν έχουμε εξοικειωθεί με την εφαρμογή του.

Η αλήθεια είναι πως απαιτείται εξάσκηση, μια και η χρήση του πινέλου κοντά στα μάτια μας μπορεί να δημιουργήσει μικροπροβλήματα. Το κλειδί είναι να σχεδιάσουμε σύντομες και γρήγορες πινελιές, έτσι ώστε να μην «τρέξει».

Για την πρώτη φορά μπορούμε να μαρκάρουμε με κουκίδες το περίγραμμα του βλεφάρου και στη συνέχεια, να τις ενώσουμε σε μια ενιαία γραμμή.

Το υγρό άι-λάινερ εφαρμόζεται συνήθως, στο άνω βλέφαρο και πολύ πιο σπάνια στο κάτω, αν και δεν υπάρχουν κανόνες.

Προσφέρει αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας, ακόμα και σε λιπαρά δέρματα. Στην αγορά διατίθενται ακόμα και αδιάβροχες φόρμουλες, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Μια καλή ιδέα είναι να κάνουμε ένα τεστ αλλεργίας σε κάποιο σημείο πριν την πρώτη χρήση, καθώς ορισμένα συστατικά μπορεί να επηρεάσουν τα ευαίσθητα μάτια.

Άι-λάινερ σε μολύβι

Χρησιμοποιούνται περισσότερο εάν δεν έχουμε εμπειρία στο μακιγιάζ! Με αρκετά κρεμώδη σύνθεση, δημιουργούν πιο εύκολα τη γραμμή στα βλέφαρα. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως με ένα μολύβι άι-λάινερ μπορούμε να καθορίσουμε την ένταση του χρώματος, να δημιουργήσουμε μια ντεγκραντέ γραμμή ή και το smoky eyes look.

Και σε περίπτωση μουτζούρας; Με μια νωπή μπατονέτα σε λοσιόν ντεμακιγιάζ κάνουμε τη διόρθωση στη στιγμή! Εάν έχουμε λιπαρό δέρμα, το άι-λάινερ σε μολύβι ενδέχεται να «τρέξει», οπότε είναι απαραίτητο να επιλέξουμε μια αδιάβροχη φόρμουλα. Μια πρόταση που ταιριάζει ιδανικά και σε όλους τους τύπους δέρματος.

Ας σημειώσουμε ακόμα, πως η διάρκεια ζωής τους φθάνει και το ένα έτος, σε αντίθεση με τα υγρά άι-λάινερ που έχουν συνήθως, τη μισή διάρκεια ζωής. Πάλι, αν παθιαζόμαστε με το μακιγιάζ, τότε με ένα μολύβι άι-λάινερ θα μπορέσουμε να πειραματιστούμε σε αμέτρητα στιλ!

Η τελική επιλογή!

Και τα δύο μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο μακιγιάζ μας… Το υγρό άι-λάινερ απαιτεί μεγαλύτερη δεξιοτεχνία, αλλά είναι τέλειο, εάν θέλουμε να σχεδιάσουμε το διάσημο cat eye look!

Τα μολύβια άι-λάινερ πάλι, δημιουργούν διάφορα στιλ και λειτουργούν καλύτερα εάν δεν έχουμε τόση εμπειρία.

Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να ελέγξουμε τη σύνθεσή τους προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες, όπως αλλεργίες, δακρύρροια, οιδήματα ή ακόμα και επιπεφυκίτιδα.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.womanidol.com

Related posts

Έρχεται Ο 1ος Αγώνας Δρόμου «RUN FOR AUTISM» Στη Λάρισα

xristiana

Πόσες φορές τον χρόνο κάνουν σεξ όσοι ζουν περισσότερο

xristiana

Τα 3 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από τον ανάδρομο Ερμή

xristiana