ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου πριν από την εφαρμογή make up

24/10/2023

Η προετοιμασία του δέρματός μας πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ είναι απαραίτητη για την φροντίδα του, την εξασφάλιση ενός λείου «καμβά», αλλά και την εξασφάλιση μακράς διαρκείας και άψογου φινιρίσματος. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να προετοιμάσεις το δέρμα σου για την εφαρμογή make up, για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ξεκίνα με καθαρό δέρμα

Πριν από οτιδήποτε, ξεκίνα πλένοντας το πρόσωπό σου με ένα απαλό καθαριστικό για να αφαιρέσεις τυχόν ακαθαρσίες, τη λιπαρότητα και τους ρύπους. Αυτή η κίνηση δημιουργεί έναν καθαρό «καμβά» για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

Απολέπιση (1-2 φορές την εβδομάδα)

Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, προάγοντας μια πιο λεία υφή. Ωστόσο, μην το παρακάνεις, καθώς η υπερβολική απολέπιση μπορεί να οδηγήσει σε ευαισθησία του δέρματος. Χρησιμοποίησε ένα ήπιο απολεπιστικό κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σου.

Εφάρμοσε toner

Εφάρμοσε ένα toner ή ένα κορεάτικο essence για να εξισορροπήσεις τα επίπεδα του pH της επιδερμίδας σου και να βοηθήσεις στη σύσφιξη των πόρων της. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει το μακιγιάζ να εφαρμοστεί πιο εύκολα και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια με dewy αποτέλεσμα.

Ενυδάτωση

Άπλωσε μια ενυδατική κρέμα κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σου ώστε αυτό να ενυδατωθεί και να δημιουργήσεις μια λεία επιφάνεια. Άφησέ την να απορροφηθεί πλήρως πριν προχωρήσεις στην εφαρμογή μακιγιάζ.

Πες «ναι» στο αντιηλιακό

Εάν κάνεις μακιγιάζ το πρωί, είναι σημαντικό να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας. Χρησιμοποίησε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με τουλάχιστον SPF 30. Άφησέ το να απορροφηθεί για λίγα λεπτά και συνέχισε με την εφαρμογή του foundation.

Χρησιμοποίησε ένα primer

Η εφαρμογή ενός primer πριν από το μακιγιάζ μπορεί να βοηθήσει ώστε αυτό να διαρκέσει περισσότερο και να δημιουργήσει μια πιο λεία επιφάνεια για ευκολία στην εφαρμογή. Υπάρχουν διαφορετικά primer που ανταποκρίνονται στις εκάστοτε ανάγκες του δέρματός μας, όπως το γέμισμα των πόρων, η ενυδάτωση ή το ματ αποτέλεσμα. Διάλεξε με βάση αυτό που σε απασχολεί περισσότερο.

Concealer

Εάν υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου σου που θα ήθελες να καλύψεις περισσότερες ατέλειες, όπως μαύροι κύκλοι, πανάδες ή άλλες δυσχρωμίες, εφάρμοσε concealer πριν το foundation σου. Το χρώμα αυτού θα είναι ανάλογο με το τι θέλεις κάθε φορά να καλύψεις (π.χ. οι κοκκινίλες χρειάζονται πράσινο concealer για το σβήσιμό τους).

Να θυμάσαι ότι η περιποίηση της επιδερμίδας σου αποτελεί κρίσιμο στοιχείο του ίδιου του μακιγιάζ σου και χωρίς αυτήν δεν θα έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς πραγματικά. Διατηρώντας το δέρμα σου υγιές και ενυδατωμένο θα βελτιώσεις την εμφάνιση και τη διάρκεια του μακιγιάζ σου. Μην ξεχνάς να επιλέγεις προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σου για να εξασφαλίσεις μια άνετη εφαρμογή στο foundation και τα υπόλοιπα προϊόντα με χρώμα.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ψωριασική αρθρίτιδα: Μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητά σας;

xristiana

Πώς θα γυμναστείς στον καύσωνα;

xristiana

Καλοκαιρινή ρουτίνα περιποίησης: Ποια καλλυντικά αντικαθιστούμε

xristiana