ΚεντρικήΚοινωνικά

Μουσική βραδιά “Ο ονειρικός διάλογος του Ιταλικού Μπαρόκ με την μουσική του Nino Rota

3/10/2023

O Δήμος Φιλοθέης Φιλοθέης Ψυχικού, ο ΟΚΑΠΑ και ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχικού “Η Ευτέρπη”, σας προσκαλούν στην Μουσική Βραδιά Ο ονειρικός διάλογος του Ιταλικού Μπαρόκ με την μουσική του Nino, Rota Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 20:15 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου (Δρόση 2 και Δροσίνη).

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η τσεμπαλίστα Κατερίνα Κτώνα, αριστούχος της Ανωτάτης Κρατικής Σχολής του Μονάχου, διαγράφει εδώ και πολλά χρόνια μία σταθερά ανοδική πορεία στον κόσμο της μπαρόκ μουσικής.

Ιδρυτικό μέλος των συνόλων μπαρόκ SINFONIA, CANTO SOAVE, LUMINI E SOMBRI έχει συμμετάσχει σε συναυλίες, σεμινάρια και ηχογραφήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στα ρεσιτάλ της επιδιώκει μεγαλύτερη επικοινωνία με το κοινό αναλύοντας τα έργα τα οποία πρόκειται να ερμηνεύσει: Ιόνιο Πανεπιστήμιο-Κέρκυρα (2007), Μουσείο Κεραμεικής Τέχνης- Αθήνα (2012), Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο- Αθήνα (2012).

Τον Φεβρουάριο 2023 ρεσιτάλ τσέμπαλου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, με επιλεγμένη μουσική και αποσπάσματα από την ελληνική και ξένη ποίηση.

Τον Απρίλιο 2023 ερμήνευσε έργα των Heinrich von Biber και Johann C. Bach στην Γερμανική Εκκλησία.

Τον Ιούλιο 2023 έλαβε μέρος με το Canto Soave στο φεστιβάλ Musifanto στην Σίφνο παίζοντας σπινέτα και κέλτικη άρπα.

Έχει ηχογράφησε για την FM records (CANTO SOAVE: “Vita segreta, Musica segreta”)

Η μουσική που έγραψε ο Nino Rota για τον κινηματογράφο διακρίνεται για το νοσταλγικό στοιχείο για τις παλαιότερες εποχές, ιδίως για την εποχή του belcanto.

Η πλαστικότητα και η θεατρικότητα που έχουν οι μελωδίες του ταιριάζουν απόλυτα με την μουσική για το τσέμπαλο, που έγραψαν οι ιταλοί συνθέτες της μπαρόκ εποχής.

Σε αυτόν τον πρωτότυπο ονειρικό διάλογο θα μας ταξιδέψει η τσεμπαλίστα Κατερίνα Κτώνα με το ρεσιτάλ που θα δώσει στις 4 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου.

Η βραδιά υπόσχεται μια μοναδική και πρωτότυπη εμπειρία, όπου μαζί με τις συνθέσεις του ιταλικού μπαρόκ θα ακουστούν και οι πιο όμορφες μελωδίες που έγραψε ο Nino Rota για τις ταινίες των Fellini, Visconti κα.

Είσοδος Ελεύθερη

Related posts

Μυστικά για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα

xristiana

Διάλεξη με θέμα «Σακχαρώδης διαβήτης και παχυσαρκία, οι δίδυμες επιδημίες»

xristiana

9 Θέσεις Για ΑμεΑ Και Συγγενείς Στην Προκήρυξη

xristiana