News ΑΜΕΑΚεντρική

Το «Abilities Days: Sports Unlimited» φέρνει τον αθλητισμό χωρίς περιορισμούς στην καρδιά της Αθήνας

26/10/2023

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το δίκτυο ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις «HUMANE» σε συνεργασία με τη Rush Out, φορέα ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία σε θέματα αυτόνομης διαβίωσης, με την υποστήριξη του ΣυνΑθηνά και της ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ.

Το «Abilities Days: Sports Unlimited» φέρνει τον αθλητισμό χωρίς περιορισμούς στην καρδιά της Αθήνας

Η Πλατεία Κοτζιά θα φιλοξενήσει την εκδήλωση «Abilities Days: Sports Unlimited» την Κυριακή 29 Νοεμβρίου με στόχο να αναδείξει ότι οι ικανότητες των ατόμων με αναπηρίες δεν έχουν περιορισμούς.

«Αbilities Days» είναι οι μέρες γιορτής των ανθρώπων με ορατές και αόρατες αναπηρίες και υλοποιείται από το 2019 μέσα από μια πολυδιάστατη εκδήλωση. Ο αθλητισμός αποτελεί έναν ισχυρό μέσω προώθησης της κοινωνικής ένταξης και των ίσων ευκαιριών συμβάλλοντας στην κατάργηση των στερεοτύπων σχετικά με την αναπηρία. Για αυτό, η φετινή θεματική «Sports Unlimited» επιδιώκει να αναδείξει αυτήν την πτυχή του αθλητισμού, ως ένα εργαλείο για την ανατροπή των στερεοτύπων που περιβάλλουν τις αναπηρίες.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σπουδαίους αθλητές και παραολυμπιακά αθλήματα μεταξύ των οποίων το Βoccia, το Goalball και τη Ξιφασκία με αμαξίδιο. Ακόμη, θα μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο χειρήλατο ποδήλατο και το αμαξίδιο μπάσκετ. Είναι μια ευκαιρία μικροί και μεγάλοι να απολαύσουν τον αθλητισμό από κοντά και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες της ανθρώπινης θέλησης όταν η κοινωνία δεν θέτει εμπόδια.

Τα αθλήματα θα ξεκινήσουν στις 16:00 υπό τον συντονισμό του παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 19:00 με μια σύγχρονη χορευτική παράσταση από τη μικτή συμπεριληπτική ομάδα σύγχρονου χορού DAGIPOLI DANCE Co.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το δίκτυο ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις «HUMANE» σε συνεργασία με τη Rush Out, φορέα ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία σε θέματα αυτόνομης διαβίωσης, με την υποστήριξη του ΣυνΑθηνά και της ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ.

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr

Related posts

Φυσικό αέριο: Στα προ κρίσης επίπεδα οι τιμές – Κάτω από τα €23/ MWh

xristiana

To «Πέρα από τα Σύνορα» ταξιδεύει στην Αθήνα

xristiana

Smoothie για λαμπερό δέρμα

xristiana