ΚεντρικήΜαγειρική

Αλμυρά κορνεδάκια με λουκάνικο και τυρί του τοστ

6/10/2023

Υλικά

1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
9 μεγάλα λουκάνικα τύπου Φρανφούρτης
9 φέτες τυρί του τοστ
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας γάλα
λίγο βούτυρο
σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Κάνετε μικρέ σχισμές με το μαχαίρι στα λουκάνικα και τυλίγετε κάθε λουκάνικο με μια φέτα τυρί του τοστ.

Κόβετε τη σφολιάτα σε 9 μακρόστενες λωρίδες. Αλείφετε κάθε λωρίδα με λίγη μουστάρδα. Τυλίγετε κάθε λουκάνικο με τυρί με μια λωρίδα σφολιάτα.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με όλα τα λουκάνικα και τοποθετείτε τα αλμυρά κορνεδάκια σε βουτυρωμένο ταψί σε μια απόσταση το ένα από το άλλο.

Χτυπάτε το αυγό με το γάλα και λίγο αλατοπίπερο και αλείφετε την επιφάνεια από τα λουκανικοπιτάκια. Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180° C για 20′-25′ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Mix & Match
Μπορείτε να κόψετε τα λουκάνικα στη μέση και να φτιάξετε 18 μικρότερα λουκανικοπιτάκια. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί 2 φύλλα σφολιάτας.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Ημερίδα: Πολιτική Προστασία και Άτομα με Αναπηρία

xristiana

Ρετινόλη: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να χρησιμοποιήσεις την top αντιγηραντική ουσία

xristiana

Οι δυσκολίες στον ύπνο συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού

xristiana