ΚεντρικήΚοινωνικά

16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας

23/9/2022

Όλα τα νέα δεδομένα στον τομέα της επιληψίας θα τεθούν επί τάπητος στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Epirus Palace, από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Πρόκειται για ένα συνέδριο – θεσμό, το οποίο διοργανώνει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.).

Το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας έχει στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και τη διαχείριση ασθενών στον τομέα της επιληψίας.

Διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συναντηθούν δια ζώσης και online στην ετήσια επιστημονική εκδήλωση του Π.Ε.Σ.Ε., με επίκεντρο ένα πλούσιο σε θεματολογία πρόγραμμα.

Ειδικότερα, στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας έχουν προσκληθεί επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της Νευρολογίας, οι οποίοι θα κληθούν να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και βίντεο-παρουσιάσεις περιστατικών, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα.

Η επιληψία είναι μια χρόνια νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει περίπου 70 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, καθιστώντας την μια από τις πιο κοινές νευρολογικές διαταραχές. Στην Ελλάδα περίπου 85-90.000 άτομα έχουν επιληψία. Η άγνοια, η κοινωνική προκατάληψη, η απρόβλεπτη κρίση, η ανησυχία για το μέλλον σχετικά με την εκπαίδευση, εργασία, οικογένεια, οδήγηση, ασφάλεια καθώς και η υπερπροστασία των παιδιών με επιληψία είναι προβλήματα που σχετίζονται με τη σωστή διάγνωση και ενημέρωση. Η έλλειψη ευαισθητοποίησης,  βασιζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα, έχει επιζήμιες επιπτώσεις στη ζωή όσων έχουν πληγεί από επιληψία. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, ένα ποσοστό γύρω στο 30% έχει διαγνωστεί λάθος ότι έχει επιληψία. Ο Π.Ε.Σ.Ε., μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας κατά της Επιληψίας (ILAE) έχει σαν κύριο σκοπό να προωθήσει και να διαδώσει τη γνώση για την επιληψία, την προώθηση της έρευνας για την πρόληψη, τη θεραπεία, τη φροντίδα και τις συνέπειες της επιληψίας.

*Στο Συνέδριο χορηγούνται 24 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CMECPDcredits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Προσυνεδριακή ενότητα

Την ίδια στιγμή, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 – 20:00 θα πραγματοποιηθεί Προσυνεδριακή ενότητα με θέμα: Η επιληψία από τη σκοπιά των νοσηλευτών.

Επιστημονική Ενότητα Παιδονευρολογίας

Σε συνεργασία με την Ελληνική Παιδονευρολογική Εταιρεία, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:30 – 21:00 θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Ενότητα Παιδονευρολογίας.

Η Επιστημονική Ενότητα απευθύνεται σε Παιδιάτρους / Παιδονευρολόγους.

Εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό

Στο πλαίσιο του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιληψίας, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί συνεδρία ανοιχτή στο κοινό. Προσκεκλημένη η γνωστή τραγουδίστρια Θωμαή Απέργη, η οποία θα μοιραστεί την προσωπική της εμπειρία με την επιληψία.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, είναι η καταπολέμηση και εξάλειψη των διακρίσεων και του στιγματισμού.

Η κατάθεση της προσωπικής εμπειρίας ενός δημόσιου προσώπου, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ευαισθητοποίηση, ώστε τα άτομα με επιληψία να αποτελούν ισότιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου με ίσα δικαιώματα στην εργασία, στη διασκέδαση και σε κάθε άλλη έκφραση της ζωής τους.

Η Συνεδρία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας (ΕΕΕΕ).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Και δράση ευαισθητοποίησης για τη δωρεά Μυελού των Οστών

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα λαμβάνει χώρα δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Εθελοντική Δωρεά Αιμοποιητικών Κυττάρων/Μυελού των Οστών, καθώς και νέες εγγραφές εθελοντών δοτών σε συνεργασία με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η ομάδα φέρει την ονομασία «Will you Marrow me?» και είναι μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – ΕΕΦΙΕ – SSHMS, η οποία απαρτίζεται από προπτυχιακούς φοιτητές ιατρικής.

Οι δωρεές και οι εγγραφές, θα πραγματοποιούνται τις ακόλουθες ημέρες και ώρες στο συνεδριακό ξενοδοχείο:

Παρασκευή 23/09, 14:00 – 18:15

Σάββατο 24/09, 14:45 – 18:15

Κυριακή 25/09, 10:15 – 15:30

Πηγή: https://www.iatronet.gr

Related posts

Ο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου στο Θέατρο Βέμπο  

xristiana

Πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 1/2

xristiana