ΚεντρικήΥγεία

Το αντιβιοτικό της φύσης, ιδανικό για ιώσεις, γρίπη και κολπίτιδα

19/10/2023

Αυτό το αντιβιοτικό της φύσης έχει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία πολλών ασθενειών, όπως η κολπίτιδα ενώ έχει ευεργετική δράση σε γρίπη και ιώσεις.

Το αντιβιοτικό της φύσης: εχινάτσια

Η εχινάτσια είναι ένα λουλούδι που φύεται στη Βόρεια Αμερική. Τα κύρια είδη εχινάτσιας που χρησιμοποιούνται για ιατρικούς σκοπούς είναι η Echinacea purpurea, η Echinacea angustifolia και η Echinacea pallida.

Μειώνει τα συμπτώματα της κολπίτιδας

Η κολπίτιδα είναι μια φλεγμονή του κόλπου που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως κνησμός, ερυθρότητα, έκκριση και δυσάρεστη οσμή. Η εχινάτσια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στην καταπολέμηση των βακτηρίων ή των μυκήτων που προκαλούν την κολπίτιδα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η εχινάτσια είναι αποτελεσματική στη θεραπεία της κολπίτιδας που προκαλείται από βακτήρια (βακτηριακή κολπίτιδα) και από μύκητες. Σε μια μελέτη, η εχινάτσια ήταν εξίσου αποτελεσματική με τα αντιβιοτικά στη θεραπεία της βακτηριακής κολπίτιδας. Σε άλλη μελέτη, η εχινάτσια ήταν αποτελεσματικότερη από τα αντιμυκητιακά στη θεραπεία της μυκητιασικής κολπίτιδας.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να μπορεί να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις πιο αποτελεσματικά.

Προλαμβάνει ιώσεις και γρίπη

Η εχινάτσια μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της γρίπης και των ιών με διάφορους τρόπους.  Μειώνει τη φλεγμονή, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της γρίπης και των ιών και καταπολεμά τα βακτήρια και τους ιούς που προκαλούν τη γρίπη και τους ιούς.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η εχινάτσια μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης γρίπης και ιών, καθώς και στη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων εάν κάποιος κολλήσει. Μελέτη έδείξε ότι η εχινάτσια μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης γρίπης κατά 58%. Σε άλλη μελέτη, η εχινάτσια μείωσε τη διάρκεια της γρίπης κατά 1-2 ημέρες.

Επιπλέον οφέλη

Η εχινάτσια μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση:

 • των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος
 •  των λοιμώξεων του δέρματος
 • της ακμής
 • της φλεγμονής
 • του καρκίνου

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εχινάτσια δεν είναι φάρμακο. Δεν μπορεί να θεραπεύσει καμία ασθένεια από μόνη της. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ανοσολογικής λειτουργίας και στη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων κάποιας νόσου.

Οδηγίες

Η εχινάτσια είναι διαθέσιμη σε διάφορες μορφές, όπως κάψουλες, υγρό εκχύλισμα και τσάι.

  • Μην πάρετε εχινάτσια για περισσότερο από 2 εβδομάδες χωρίς να κάνετε διάλειμμα.
  • Μην πάρετε εχινάτσια εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε.
  • Μην πάρετε εχινάτσια εάν έχετε αυτοάνοσο νόσημα.
  • Εάν παίρνετε άλλα φάρμακα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε εχινάτσια.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εχινάτσια μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, όπως αλλεργικές αντιδράσεις, πονοκέφαλο και αϋπνία. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τη χρήση εχινάτσιας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ναι, η πιο γνωστή κρέμα για μωρά μπορεί να σώσει τις σκασμένες φτέρνες σου

xristiana

Θαλάσσια Μπάνια Για Τους Οικονομικά Ευάλωτους Πολίτες

xristiana

Λευκό: Πώς θα φορέσετε το πιο chic και cozy χρώμα και τον Χειμώνα!

xristiana