ΚεντρικήΟμορφιά

Ο τρόπος που λούζετε τα μαλλιά σας μπορεί να κάνει περισσότερη ζημιά απ’ ό,τι νομίζετε

3/10/2023

Τι να προσέξετε σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε μια ρουτίνα πλυσίματος των μαλλιών που ακολουθούμε με μεγάλη συνέπεια κάθε φορά που μπαίνουμε στο ντους.

Ωστόσο, μπορεί να λούζετε τα μαλλιά σας εντελώς λάθος και αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά τόσο στο τριχωτό της κεφαλής, όσο και στα ίδια σας τα μαλλιά.

Τι να προσέχετε όταν λούζετε τα μαλλιά σας

Γυναίκα κάνει ντους, μπάνιο

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα από τα βασικά λάθη που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε τα νύχια σας για να καθαρίσετε το τριχωτό της κεφαλής σας. Αυτό μπορεί να ερεθίσει το τριχωτό της κεφαλής σας καιm επίσηςm να προκαλέσει απολέπιση, σύμφωνα με τον δερματολόγο Dr. Sandy Johnson και όσα δήλωσε στο The Healthy.

Όταν βιάζεστε να βγείτε από την πόρτα για ένα σημαντικό ραντεβού, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να βιαστείτε να κάνετε ένα ντους και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην βρέξετε σωστά τα μαλλιά σας πριν τα λούσετε. Μπορεί, επίσης, να βιαστείτε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μετά το σαμπουάν, μόνο και μόνο για να μπορέσετε να εφαρμόσετε μαλακτικό και να τελειώσετε με όλα αυτά. Και τα δύο αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βλάβη των μαλλιών, σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα μαλλιών. Το να βεβαιωθείτε ότι το τριχωτό της κεφαλής και τα υπόλοιπα μαλλιά σας είναι σωστά βρεγμένα με νερό είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία λουσίματος των μαλλιών, σύμφωνα με την master cosmetologist Cassandra Olivia και όσα εξήγησε στο Byrdie.

«Σταθείτε κάτω από το ντους για ένα ή δύο λεπτά και χωρίστε τα μαλλιά σας για να διασφαλίσετε ότι το νερό φτάνει σε όλα τα μέρη του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών σας», εξήγησε. Αν αναρωτιέστε για τον διπλό καθαρισμό των μαλλιών σας, οι δερματολόγοι το συνιστούν μόνο αν λούζετε τα μαλλιά σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αν τα λούζετε καθημερινά, αυτή η πρακτική μπορεί να ξηράνει το τριχωτό της κεφαλής σας.

Αναφορικά με τον τρόπο που ξεβγάζετε τα μαλλιά σας, και πάλι είναι σημαντικό να πάρετε το χρόνο σας και να βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει όλο το σαμπουάν καλά. Διαφορετικά, η συσσώρευση προϊόντων θα οδηγήσει σε φραγμένους πόρους ή φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής.

«Θεωρώ ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξεπλένουν σωστά το σαμπουάν και το conditioner τους και μένουν με συσσωρευμένα προϊόντα. Αν νομίζετε ότι ξεβγάλατε αρκετά, συνεχίστε να ξεβγάζετε», τόνισε η colorist Cara Craig στο TODAY.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Έρευνα: Πώς η καρδιά επηρεάζεται από την κατάθλιψη και το άγχος

xristiana

Κυτταρίτιδα: Αντιμετωπίστε την πριν από το καλοκαίρι

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana