ΚεντρικήΥγεία

Το προσαρμογόνο βότανο που λιώνει το λίπος, μειώνει το σάκχαρο και επιταχύνει τον μεταβολισμό

14/9/2023

Υπάρχουν ορισμένες τροφές, βότανα ή ροφήματα που μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος. Το μυστικό για τη διαρκή απώλεια βάρους είναι να ενισχύετε το μεταβολισμό σας και να ενσωματώσετε τις τροφές που θα κάψουν το  λίπος. Αυτό το προσαρμογόνο βότανο μπορεί να βοηθήσει στην καύση λίπους, να μειώσει τις τιμές του σακχάρου και να επιταχύνει τον μεταβολισμό.

Τα προσαρμογόνα βότανα έχουν γίνει ευρέως γνωστά τα τελευταία χρόνια για την ικανότητα τους να βοηθούν το σώμα να αντιμετωπίσει καταστάσεις άγχους. Αυτό το προσαρμογόνο βότανο ρυθμίζει την απόκριση του σώματος στο στρες και βελτιώνει τις τιμές του σακχάρου. Επίσης βοηθά στην καύση λίπους και στον μεταβολισμό.

Ποιο είναι το προσαρμογόνο βότανο που λιώνει το λίπος, μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη και επιταχύνει τον μεταβολισμό

Έρευνες έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα του τζίνσενγκ κατά του διαβήτη και της παχυσαρκίας, βοηθώντας στην επιτάχυνση του μεταβολισμού σας, στην καύση περισσότερου λίπους και κάνοντας σας να νιώθετε πιο ενεργητικοί όλη την ημέρα. Ο ευκολότερος τρόπος για να καταναλώσετε το ginseng είναι να το πίνετε ως τσάι.

Τζίνσενγκ: το προσαρμογόνο βότανο που αυξάνει τις καύσεις

Το τζίνσενγκ είναι ένα φυτικό συμπλήρωμα φτιαγμένο από τη ρίζα του φυτού τζίνσενγκ. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ginseng, αλλά το αμερικανικό ginseng (Panax quinquefolius) και το ασιατικό ginseng (Panax ginseng) είναι τα πιο συχνά. Το φρέσκο τζίνσενγκ συλλέγεται μέσα σε τέσσερα χρόνια, το λευκό μεταξύ τεσσάρων και έξι ετών και το κόκκινο μετά από τουλάχιστον έξι χρόνια. Θεωρείται προσαρμογόνο (adaptogen) καθώς ενισχύει την ομοιόσταση, την ικανότητα δηλαδή του οργανισμού να διατηρεί ένα σταθερό εσωτερικό περιβάλλον παρά τις εξωτερικές μεταβολές.

Ποια είναι τα οφέλη του τζίνσενγκ

Βοηθά στην απώλεια βάρους: Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο κορυφαίο διεθνές περιοδικό για τη γαστρεντερολογία και την ηπατολογία, το Gut, αναφέρει για το πώς το ginseng μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Μπορεί να σας βοηθήσει με δύο τρόπους:
1. Το τζίνσενγκ ενεργοποιεί τον καφέ λιπώδη ιστό, που μπορεί να μετατρέψει το λίπος σε ενέργεια πιο γρήγορα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους μετά την κατανάλωση τζίνσενγκ έχετε αυξημένη ενέργεια.

2. Αυτό το προσαρμογόνο βότανο προκαλεί την παραγωγή βακτηρίων του εντέρου που αλλάζουν το μοτίβο της καύσης θερμίδων. Αυτό επηρεάζει το μεταβολισμό, οδηγώντας σε απώλεια βάρους.

Συμβάλει στην καλύτερη απορρόφηση του λίπους: Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Elsevier, αναφέρει ότι το ginseng είναι γνωστό για την καλύτερη απορρόφηση του λίπους και άλλων θρεπτικών συστατικών στο σώμα. Λόγω αυτής της ιδιότητας, το βότανο μειώνει σημαντικά τη συσσώρευση λίπους.

Επίσης, βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος και οδηγεί στην παραγωγή περισσότερων πεπτικών υγρών. Αυτή η διαδικασία επίσης αποτρέπει την ανάπτυξη λιπώδους ήπατος, κάτι που συμβαίνει κυρίως λόγω της κατανάλωσης μιας πλούσιας σε λιπαρά διατροφής και της ακατάλληλης λειτουργίας του ήπατος. Αυτό και πάλι οδηγεί σε απώλεια βάρους.

Μειώνει το στρες και τη φλεγμονή: Τόσο το ασιατικό τζίνσενγκ όσο και το αμερικανικό τζίνσενγκ θεωρούνται προσαρμογόνα—φυσικές ουσίες που μπορεί να βοηθήσουν το σώμα να αντισταθεί και να «προσαρμοστεί» στο στρες. Περιέχει επίσης τζινσενοσίδες ως το κύριο δραστικό συστατικό. Αυτές οι ενώσεις μπορεί να λειτουργήσουν ως αντιοξειδωτικά για τη μείωση του στρες και της φλεγμονής.

Μειώνει το σάκχαρο: Έρευνες δείχνουν ότι το ασιατικό τζίνσενγκ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη. Μια ανασκόπηση και μια μετα-ανάλυση διαπίστωσε ότι το τζίνσενγκ βοήθησε τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 να βελτιώσουν τα επίπεδα γλυκόζης νηστείας.

Άλλη ανασκόπηση διαπίστωσε ότι το τζίνσενγκ ήταν καλύτερο στη μείωση της γλυκόζης νηστείας από το εικονικό φάρμακο.

Μειώνει τη χοληστερόλη: Περιορισμένη έρευνα δείχνει ότι το τζίνσενγκ συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης που συμβάλλουν στη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και καρδιακής προσβολής.

Μια ανασκόπηση και μια μετα-ανάλυση του 2016 διαπίστωσε ότι το τζίνσενγκ βοήθησε στη μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων (λίπη στο αίμα), της ολικής χοληστερόλης και των επιπέδων λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL) σε άτομα με διαβήτη τύπου 2. 5 LDL συχνά θεωρείται η «κακή» χοληστερόλη που αυξάνει τον κίνδυνο απόφραξης των αρτηριών.

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το Καθιερωμένο Ραντεβού Με Την Ανθοκομική Έκθεση 11-14 Μαΐου Από ”Τα Παιδιά Της Άνοιξης”.

xristiana

Διαδικτυακή Παρουσίαση Δωρεάν Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH

xristiana

Διημερίδα Καρδιαγγειακών Παθήσεων

xristiana