ΚεντρικήΟμορφιά

Τα 5 μυστικά για να διατηρήσουμε το πεντικιούρ μας αναλλοίωτο, όσο γίνεται περισσότερο!

8/7/2023

Η εποχή προσφέρει αίσθηση ελευθερίας και ανεμελιάς και για τα πόδια μας! Μέσα στα υπέροχα σανδάλια και τα περίτεχνα πέδιλα, τα δάχτυλα των ποδιών μας μπορούν να μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης! Ακολουθώντας 5 έξυπνες συμβουλές μπορούμε να πετύχουμε όχι μόνο ένα τέλειο αποτέλεσμα, αλλά και να το διατηρήσουμε για πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Ξεκινάμε;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Αν και για μερικές από εμάς το πεντικιούρ δεν είναι τόσο απαραίτητο όσο το μανικιούρ, η εποχή προστάζει να δείξουμε λίγο περισσότερο αγάπη και ενδιαφέρον και προς τα κάτω άκρα μας.

Ας μην ξεχνάμε πως τα καλά ενυδατωμένα πόδια και ένα όμορφο χρώμα στα λεία νύχια των ποδιών μας, μόνο θετικά σχόλια μπορούν να μας χαρίσουν! Και εάν σκεφτόμαστε πως η διαδικασία είναι χρονοβόρα και διαρκεί από δέκα με δεκαπέντε ημέρες το πολύ, οι προτάσεις που ακολουθούν θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε το πεντικιούρ μας περισσότερο και από τρεις εβδομάδες και να είμαστε υπερήφανες!

1. Προσοχή στην πρώτη ημέρα!

Είτε κάνουμε το πεντικιούρ μας μόνες στο σπίτι, είτε στο κομμωτήριο ή ακόμα και σε κάποιο nail spa, αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι οι πρώτες 12-24 ώρες. Το βερνίκι των νυχιών μας είναι ιδιαίτερα εύθραυστο για αυτό το χρονικό διάστημα. Για να παραμείνει λοιπόν, υπέροχο για τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να δείξουμε τη δέουσα προσοχή! Τι κάνουμε;

  • Πριν από το πεντικιούρ φροντίζουμε να απομακρύνουμε την ξηρότητα του δέρματος, δίνουμε στα νύχια μας το επιθυμητό σχήμα και λιμάρουμε τις άκρες τους, ενώ φροντίζουμε να κρύψουμε και τα αντιαισθητικά πετσάκια, χρησιμοποιώντας ειδικό λάδι και εργαλείο.
  • Φοράμε σαγιονάρες ή σανδάλια που αφήνουν ελεύθερα τα δάχτυλα των ποδιών μας.
  • Μετά το πεντικιούρ αποφεύγουμε να φορέσουμε στενά παντελόνια και απέχουμε από έντονες δραστηριότητες, φροντίζοντας να παραμείνουμε όσο γίνεται πιο χαλαρές.
  • Η υπερθέρμανση από τις ακτίνες του ήλιου και το νερό μπορούν επίσης, να βλάψουν το πεντικιούρ μας. Μένοντας μακριά από τη θάλασσα για 24 ώρες θα εξασφαλίσουμε πως δεν πρόκειται να κολλήσει ίχνος άμμου στο βερνίκι μας, ενώ θα αποφύγουμε και αναπάντεχα χτυπήματα στο εύθραυστο χρώμα τους.

2. Μακριά από το χλώριο!

Τις πρώτες ημέρες είναι σκόπιμο να μην επιδοθούμε σε μακρόχρονη παραμονή και ατέλειωτες βουτιές στην πισίνα. Το χλώριο που χρησιμοποιείται για την απολύμανση του νερού μπορεί να επηρεάσει το βερνίκι μας, κάνοντας το θαμπό ή δημιουργώντας ακόμα και ρωγμές! Τι κάνουμε;

  • Χαλαρώνουμε απλά δίπλα στην πισίνα, απολαμβάνοντας τις ακτίνες του ήλιου και το αγαπημένο μας βιβλίο.
  • Εάν θέλουμε να δροσιστούμε επιλέγουμε το φρέσκο νερό στο ντους, που μπορούμε να απολαύσουμε ξανά και ξανά.
  • Μια περιστασιακή και ολιγόλεπτη βουτιά στην πισίνα βέβαια, δεν πρόκειται να προκαλέσει προβλήματα στο βερνίκι μας, ειδικά εάν φροντίσουμε να ξεπλύνουμε τα πόδια μας με καθαρό, τρεχούμενο νερό αμέσως μετά.

3. Ενυδάτωση και φροντίδα

Η ενυδάτωση αποτελεί σημείο κλειδί για να διατηρήσουμε το πεντικιούρ μας για περισσότερο χρόνο. Οι ειδικές λοσιόν και τα έλαια διασφαλίζουν ότι το δέρμα στα πόδια μας θα παραμείνει ελαστικό και απαλό, απομακρύνοντας την άσχημη εικόνα που δημιουργεί ένα σκασμένο και ταλαιπωρημένο δέρμα! Τι κάνουμε;

  • Ελέγχουμε τα συστατικά των ενυδατικών προϊόντων, ώστε να αποφύγουμε όσο γίνεται χημικές ενώσεις και αρώματα που ενδέχεται να προκαλέσουν αρνητικές αντιδράσεις στην επιδερμίδα μας και κατά συνέπεια, και στην εμφάνιση των ποδιών μας.
  • Ενυδατώνουμε τα πόδια μας με τις κατάλληλες φόρμουλες μερικές φορές την ημέρα και απαραίτητα, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, αποφεύγοντας τη χρήση ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών μας.
  • Βεβαιωνόμαστε πως τα πόδια μας είναι στεγνά και πως έχει απορροφηθεί πλήρως η κρέμα ή η λοσιόν, πριν φορέσουμε τα παπούτσια μας.

4. Προσέχουμε για να έχουμε!

Πόσες φορές δεν έχουμε χτυπήσει τα δάχτυλα των ποδιών μας, καθώς περιφερόμαστε αμέριμνες μέσα στον χώρο του σπιτιού μας; Οι γωνίες στα έπιπλα μπάνιου και κουζίνας, οι καρέκλες ή ακόμα και οι τσάντες με τα ψώνια μας μπορούν να αποβούν μοιραία σημεία και να μας χαλάσουν το πεντικιούρ. Τι κάνουμε;

  • Αφού περάσει ένα εικοσιτετράωρο από το πεντικιούρ μας και το χρώμα στα νύχια μας έχει σταθεροποιηθεί για να το προφυλάξουμε όσο γίνεται καλύτερα μπορούμε μέσα στο σπίτι να φορέσουμε ένα ζευγάρι χαλαρές και απαλές κάλτσες ή αναπαυτικές παντόφλες.
  • Μια καλή ιδέα επίσης, είναι να φοράμε κάλτσες και κλειστά παπούτσια σε μέρη επικίνδυνα, όπως η λαϊκή αγορά, το σούπερ μάρκετ ή το κοντινό μας παντοπωλείο. Ένα ζευγάρι άνετα, αθλητικά παπούτσια που ταιριάζουν τέλεια στα πόδια μας και δεν σφίγγουν τα δάχτυλά μας θα δημιουργήσουν μια πανοπλία προστασίας, χωρίς παρατράγουδα!

5. Δεν παραλείπουμε το top coat, με τίποτα!

Οι επαγγελματίες του είδους είναι βέβαιο πως θα περάσουν τα νύχια μας με μια τελική επίστρωση, ώστε να διασφαλίσουν τη λάμψη και την αντοχή τους. Ειδικά για αυτήν τη χρονική περίοδο, που εκθέτουμε τα πόδια μας στον ήλιο και στη θάλασσα, το top coat είναι απαραίτητο αφού προσφέρει ένα ακόμα επίπεδο ασφαλείας. Τι κάνουμε;

  • Αφού στεγνώσει εντελώς το τελευταίο πέρασμα με το βερνίκι, περνάμε σε όλο το μήκος των νυχιών μας το διάφανο top coat, για να εξασφαλίσουμε έξτρα προστασία και λάμψη.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πάλι το top coat, έπειτα από λίγες ημέρες, ώστε να χαρίσουμε έξτρα διάρκεια στο πεντικιούρ μας και να επαναλάβουμε τη διαδικασία ξανά και ξανά, για να τα διατηρήσουμε προστατευμένα και λαμπερά!

Related posts

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

xristiana

Αυτό είναι το αποτελεσματικό «αντίδοτο» στο διαβήτη

xristiana

Οι φίλοι, το ξενοδοχείο και η διαφορά ηλικίας στο σeξ!

xristiana