ΚεντρικήΟμορφιά

Facelift | Η επέμβαση που γυρνά πίσω το χρόνο στο πρόσωπο και το λαιμό

8/7/2023

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του στην εικόνα μας, καθώς όσο περνούν τα χρόνια το πρόσωπο χάνει το νεανικό του ύψος, τον όγκο και το σφρίγος του. Αυτό συμβαίνει γιατί οι βασικές δομές του προσώπου υποχωρούν, το λίπος ατροφεί και το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Στη σύγχρονη εποχή βέβαια υπάρχουν πάρα πολλές μη επεμβατικές, ή και ελάχιστα επεμβατικές, θεραπείες που παρατείνουν σημαντικά τη νεότητα και καθυστερούν την ανάγκη για ένα χειρουργικό facelift. Παρόλα αυτά, όταν πλέον από μία ηλικία και μετά αποζητούμε μία ουσιαστική αντιστροφή του χρόνου, η κλασσική ρυτιδοπλαστική και ανόρθωση προσώπου, δηλαδή το επεμβατικό facelift, είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση, αφού μπορεί να γυρίσει πίσω τους δείκτες του ρολογιού και να ξαναδώσει στο πρόσωπο τη νεανική του όψη. Αυτό συμβαίνει γιατί το lifting δεν ανορθώνει απλώς το δέρμα, αλλά τους υποκείμενους ιστούς, προσφέροντας έτσι πολύ φυσικά και ταυτόχρονα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Οι νέες τεχνικές

Σήμερα, όσον αφορά στο facelift, η τεχνική επιλογής για τα καλύτερα και πιο φυσικά αποτελέσματα ακούει στο όνομα SMAS. Η εξαιρετική αυτή τεχνική δεν περιορίζεται απλώς στην αποκόλληση, την αφαίρεση της περίσσειας και την ανόρθωση του δέρματος, αλλά φτάνει πολύ πιο βαθιά και επιτυγχάνει ανόρθωση των βαθύτερων ιστών του προσώπου. Έτσι, μέσα από μία τομή που ξεκινά πίσω και μπροστά από το αυτί, συνεχίζει μέσα στο τριχωτό της κεφαλής και καταλήγει στο άλλο αυτί, ο πλαστικός χειρουργός αποκολλά το δέρμα και επεμβαίνει, όχι μόνο επιφανειακά, αλλά και βαθύτερα, στο επιδερμικό μυοαπονευρωτικό σύστημα. Αυτό σημαίνει πως η τεχνική SMAS επαναφέρει τελικά τους υποκείμενους ιστούς στο νεανικό τους ύψος, και όχι μόνο το δέρμα και τους μύες, όπως έκαναν κάποιες παλαιότερες τεχνικές. Έτσι και το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο φυσικό, αφού η ανόρθωση ακολουθεί τις φυσικές γραμμές του προσώπου, και η διάρκεια στο χρόνο είναι πολύ μεγαλύτερη.

Οι λεπτομέρειες

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε οργανωμένη κλινική και συνήθως η επιστροφή στο σπίτι γίνεται την ίδια ή την επόμενη ημέρα. Τα αποτελέσματα είναι σχετικά άμεσα ορατά, όμως για την τελική εικόνα απαιτείται ένα κάποιο χρονικό διάστημα. Η τεχνική συστήνεται εξίσου σε γυναίκες και άνδρες με έντονη χαλάρωση, βαθιές ρυτίδες, σημαντική πτώση στο πρόσωπο και το λαιμό, αλλά και έλλειψη όγκου στο μέσο τριτημόριο του προσώπου. Το πρόσωπο και ο λαιμός ανορθώνονται, οι ρυτίδες και οι αύλακες απαλύνονται σημαντικά, ή και εξαφανίζονται εντελώς, το οβάλ του προσώπου επανέρχεται στο νεανικό του σχήμα και η εικόνα ανανεώνεται σημαντικά. Σε περιπτώσεις ατόμων με ήπια ή μέτρια χαλάρωση, που δεν είναι ακόμη κατάλληλοι υποψήφιοι για ένα κλασσικό facelift, αλλά ταυτόχρονα δεν καλύπτονται πλέον επαρκώς από μη επεμβατικές θεραπείες, το mini lift είναι μία ιδανική λύση. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στο ιατρείο και προσφέρει ανόρθωση στο μέσο και κάτω τριτημόριο του προσώπου, ενώ η αποθεραπεία είναι σαφώς μειωμένη.

Ευχαριστούμε τον Πέτρο Βλασταράκο, Πλαστικό Χειρουργό (www.artofthepossible.gr

Πηγή: https://www.madamefigaro.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Καιρός: Επέλαση του «Oliver» ξημερώματα στην Αττική – Τι προβλέπεται για σήμερα

xristiana

Vegan μακαρόνια με κιμά σόγιας

xristiana