ΚεντρικήΟμορφιά

Μετά την παραλία: 5 βήματα φροντίδας για δέρμα και μαλλιά

8/7/2023

Απόδραση για μπάνιο! Τι καλύτερο από το να διασκεδάσουμε πλάι στο κύμα, να δροσιστούμε χαλαρά στο θαλασσινό νερό και να δημιουργήσουμε αξέχαστες αναμνήσεις με φίλους και κολλητές; Πέρα από το απαραίτητο αντιηλιακό και με 5 απλά βήματα θα μπορέσουμε, όμως, να διατηρήσουμε υγιή και προστατευμένα τόσο το δέρμα μας όσο και τα μαλλιά.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Υπέροχη η εξόρμηση δίπλα στο κύμα, αλλά ο ήλιος και το αλάτι της θάλασσας έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Από τη μια το δέρμα μας και από την άλλη τα μαλλιά μας έχουν χάσει την υγιή τους λάμψη και δείχνουν πως έχουν υποστεί κάποια φθορά…

Τώρα, με 5 απλά βήματα μπορούμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και να χαλαρώσουμε έπειτα από την επιστροφή μας στο σπίτι, λειτουργώντας έξυπνα και εποικοδομητικά!

1. Καταναλώνουμε περισσότερο νερό

Τα οφέλη της ενυδάτωσης είναι γνωστά. Το να πίνουμε αρκετό νερό κάθε ημέρα επίσης, αποτελεί ασπίδα για την υγεία μας. Ειδικά, μετά από μια ημέρα στην παραλία η κατανάλωση του νερού γίνεται ακόμα πιο σημαντική.

Είναι αλήθεια, πως η παραμονή μας στον ήλιο και η εφίδρωση μπορούν πολύ εύκολα να αφυδατώσουν το σώμα μας. Το να πιούμε νερό μόλις φθάσουμε στο αυτοκίνητο ή στο δωμάτιο μας εάν είμαστε σε διακοπές, θεωρείται το πρώτο και το κυριότερο βήμα για να προστατέψουμε την υγεία μας.

Έξυπνη κίνηση; Να καταναλώσουμε αρκετό νερό και κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην παραλία. Μια συνήθεια που θα κάνει το δέρμα και τα μαλλιά μας να αντισταθούν στις έντονες φθορές και να μας ευγνωμονούν, όχι μόνο με την επιστροφή μας στο σπίτι αλλά και γενικότερα, πραγματικά!

2. Απόλαυση στο ντους

Το ζεστό νερό ενδέχεται να ερεθίσει ακόμα περισσότερο το ταλαιπωρημένο από τον ήλιο δέρμα μας. Η καλύτερη επιλογή λοιπόν, είναι να κάνουμε ένα δροσερό ντους μετά από την εξόρμησή μας στην παραλία.

Εξάλλου, η αλμύρα της θάλασσας σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία θα κάνει το δέρμα μας να «κολλάει», οπότε ένα ντους με δροσερό νερό θα είναι και πολύ αναζωογονητικό!

Με αυτόν τον τρόπο παράλληλα, θα μπορέσουμε να αφαιρέσουμε από την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας τα υπολείμματα αντηλιακού, την άμμο και τον ιδρώτα. Συνδυάζοντας το ντους με ένα απαλό προϊόν με καταπραϋντικές ιδιότητες, τόσο για το σώμα όσο και για το πρόσωπο, θα έχουμε διπλό όφελος: καθαριότητα και φροντίδα!

Ακόμα και εάν χρησιμοποιούμε scrub πριν το ντους είναι προτιμότερο να παραλείψουμε αυτό το βήμα, αυτή τη φορά. Μια λοσιόν με αντιοξειδωτικά ή με κατευναστικά συστατικά, αμέσως μετά και όσο το δέρμα μας είναι ακόμα νωπό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για το δέρμα μας. Όσο για τα μαλλιά; Μια θρεπτική μάσκα ή ένα πλούσιο κοντίσιονερ θα κάνουν τη διαφορά!

3. Focus στα μαλλιά

Τα μαλλιά μας χρειάζονται αγάπη και φροντίδα, μετά από μια μέρα στη θάλασσα, ασυζητητί! Οι ακτίνες του ήλιου έχουν την ιδιότητα να αφαιρούν την υγρασία από τα μαλλιά μας και επίσης, να αποδυναμώνουν τη δομή των πρωτεϊνών τους με αποτέλεσμα να γίνονται εξαιρετικά εύθραυστα και πολύ ταλαιπωρημένα.

Για να αντιστρέψουμε τα δεδομένα και να τους προσφέρουμε μια εξαιρετική φροντίδα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μερικά φυσικά έλαια ενυδάτωσης, όπως μια βιολογική μάσκα με λάδι καρύδας ή μία με παρθένο ελαιόλαδο.

Μόλις κάνουμε ντους, με τη βοήθεια ενός θρεπτικού σαμπουάν μπορούμε να καθαρίσουμε καλά το τριχωτό της κεφαλής και να απομακρύνουμε όλα τα υπολείμματα άμμου και αλμύρας από τα μαλλιά μας.

Εάν μάλιστα, νιώθουμε πως είναι ιδιαίτερα ξηρά και φριζαρισμένα μετά τον ήλιο και το αλμυρό νερό, μια μάσκα μαλλιών πλούσια σε πρωτεΐνες θα τα ενυδατώσει σε βάθος.

Θα την αφήσουμε να δράσει στον προτεινόμενο χρόνο και τουλάχιστον για περίπου 10 λεπτά και τέλος, θα ξεπλύνουμε με δροσερό νερό. Φυσικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα μαλακτικό μαλλιών που δεν ξεβγάζεται, ώστε να «κλειδώσουμε» την απαραίτητη υγρασία στα μαλλιά μας.

4. Ενυδάτωση, πάντα και παντού!

Μετά το ντους, το δέρμα μας αναζητά την απαραίτητη ενυδάτωση. Εάν έχουμε καεί από τον ήλιο, οι ειδικές κρέμες με αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C και η αλόη βέρα, θα βοηθήσουν άμεσα στην ανάπλαση της επιδερμίδας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Στις αποδράσεις μας πλάι στο κύμα, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε με τίποτα και την προστασία της ευαίσθητης περιοχής των χειλιών μας. Προσοχή! Θα πρέπει να φοράμε πάντα ειδικό αντηλιακό για τα χείλη, τόσο σε κάθε μας μπάνιο στη θάλασσα όσο και τις ημέρες με έντονη ηλιοφάνεια. Στη συνέχεια, ένα θρεπτικό βάλσαμο θα διατηρήσει την απαραίτητη υγρασία.

Και τα πόδια μας, όμως, ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα με τις εξορμήσεις μας στην παραλία. Το περπάτημα και το τρέξιμο στην αμμουδιά, λίγο beach volley ή ρακέτες, εάν βρισκόμαστε εκτός Αττικής και οι εναλλαγές μέσα και έξω από τη θάλασσα, ερεθίζουν το δέρμα στα πόδια και τα πέλματά μας.

Δεν ξεχνάμε με τίποτα λοιπόν, να απλώνουμε αντηλιακό στην πάνω επιφάνεια των ποδιών μας, αλλά και στα πέλματα, ώστε να διατηρήσουμε λίγη υγρασία. Επιστρέφοντας στο σπίτι και εάν τα αισθανόμαστε ιδιαίτερα ξηρά, μπορούμε να τους προσφέρουμε μια δροσερή μάσκα ποδιών ή διαφορετικά, να απλώσουμε με κινήσεις μασάζ την αγαπημένη μας ενυδατική κρέμα.

5. Η σημασία της διατροφής

Για να βοηθήσουμε το σώμα μας μετά από μια μέρα στην παραλία, θα πρέπει να φροντίσουμε να ενυδατώσουμε και τον οργανισμό μας εκ των έσω! Μια διατροφή πλούσια σε υγραντικά στοιχεία είναι αυτό που χρειαζόμαστε.

Τα φρέσκα φρούτα θα γίνουν οι καλύτεροι μας φίλοι, λοιπόν. Το καρπούζι, ο ανανάς, το μάνγκο, τα πορτοκάλια και το πεπόνι είναι εξαιρετικές επιλογές, αλλά και τα λαχανικά όπως το αβοκάντο, η ντομάτα και το αγγούρι.

Τελικά, η φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών μας δεν αφορά μόνο την περιποίηση του εαυτού μας κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης εβδομάδας εργασίας!  Είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα και έπειτα από διασκεδαστικές στιγμές.

Αυτό μπορεί να σημαίνει πως μπορεί να καθυστερήσουμε να συναντήσουμε τις φίλες ή τον αγαπημένο μας, αλλά δίνοντας προτεραιότητα στο σώμα μας και φροντίζοντάς το με την αγάπη που χρειάζεται θα είμαστε πάντα αναζωογονημένες και γεμάτες ενέργεια, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, δεν νομίζετε;

Πηγή https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ανάρρωση μετά τον τοκετό: Τα ανησυχητικά συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζεις

xristiana

Βραδινό Skincare: Τι δεν πρέπει να παραλείπουμε το καλοκαίρι

xristiana

Ενδοκρινολογική Εταιρεία: Διαδικτυακό σεμινάριο για το κοινό με θέμα την αντισύλληψη

xristiana