ΚεντρικήΟμορφιά

Οι οφθαλμικές σταγόνες δρουν στα σπυράκια;

8/7/2023

Ετοιμάζεστε για μία σημαντική συνάντηση, (οποιαδήποτε) και «τσουπ» εμφανίζεται το σπυράκι! Αν και δεν είναι απαραίτητα η καταστροφή, σίγουρα είναι μια ενοχλητική εμπειρία.

Πολλές φορές μάλιστα, είναι απλώς μια αντανάκλαση της συναισθηματικής ή/και ορμονικής μας κατάστασης (η ακμή του στρες είναι πραγματική, τελικά). Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε τρόπος να εξαλειφθεί αυτή η ερυθρότητα σε δευτερόλεπτα; Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά αυτό το κόλπο μπορεί απλώς να βοηθήσει.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η χρήση οφθαλμικών σταγόνων μπορεί να λειτουργήσει και για τα φλεγμονώδη σπυράκια!

Το κόλπο είναι πολύ απλό: Πιέζετε μερικές οφθαλμικές σταγόνες σε μια μπατονέτα, την κρατάτε πάνω στο σπυράκι σας (μην το τρίβετε γιατί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό) και βλέπετε την ερυθρότητα να ξεθωριάζει.

Οι οπτικοί εξηγούν ότι αυτό θα λειτουργήσει, καθώς η βριμονιδίνη [ένα ενεργό συστατικό των οφθαλμικών σταγόνων] είναι αγγειοσυσταλτικό, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά στη στένωση των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό, με τη σειρά του, θα μειώσει την ερυθρότητα.

Τα σπυράκια τείνουν να έχουν πιο χαλαρά αιμοφόρα αγγεία και φλεγμονές, που τα κάνουν να φαίνονται κόκκινα, εξηγούν οι δερματολόγοι. Με τη στένωση των αιμοφόρων αγγείων, μπορείτε να περιορίσετε αποτελεσματικά τη φλεγμονή.

Ωστόσο, σημειώνουν ότι αυτός ο τρόπος δεν αντιμετωπίζει πραγματικά το ίδιο το σπυράκι. Μπορεί να βελτιώσει προσωρινά την εμφάνισή του, αλλά δεν βοηθά στην επίλυση του σπυριού.

Δεν είναι για κάθε μέρα…

Επίσης, δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα, διαφορετικά η αποτελεσματικότητα μπορεί να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου. Θεωρητικά είναι δυνατό να έχουμε ένα είδος ταχυφυλαξίας μετά την εξάντληση του δραστικού συστατικού και η βλάβη μπορεί να φαίνεται πιο κόκκινη. Δηλαδή, μπορεί το δέρμα σας να συνηθίσει το ενεργό συστατικό μετά από μερικούς γύρους.

Όλα αυτά για να πούμε: Εάν έχετε ένα σούπερ κόκκινο σπυράκι που εμφανίζεται ακριβώς πριν από ένα μεγάλο γεγονός, το κολλύριο θα σας βοηθήσει να μειώσετε στιγμιαία την ερυθρότητα.

Κρατήστε τις οφθαλμικές σταγόνες μαζί σας σε περίπτωση που επανέλθει η ερυθρότητα, αλλά μην το κάνετε τακτικό βήμα στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας.

Τέλος, εστιάστε στη θεραπεία του σπυριού με δοκιμασμένες και αληθινές μεθόδους, όπως θεραπείες κηλίδων με σαλικυλικό οξύ.

Με άλλα λόγια…

Η εφαρμογή οφθαλμικών σταγόνων σε μια μπατονέτα και στη συνέχεια τοποθέτησή της πάνω στο φλεγμονώδες σπυράκι σας μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε στιγμιαία την ερυθρότητα.

Αυτό στην πραγματικότητα δεν θα θεραπεύσει το σπυράκι, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο για περιστασιακές κοκκινίλες και σπυριά.

Πηγή https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το ριφιφί του αιώνα

xristiana

Ενδομητρίωση και υπογονιμότητα: Ποια θεραπεία προηγείται;

xristiana

Ο Δήμος Γλυφάδας Συγκεντρώνει Ανθρωπιστική Βοήθεια Για Την Ουκρανία

xristiana