ΚεντρικήΟμορφιά

Σύκο: Το πιο απολαυστικό scrub σώματος που μυρίζει καλοκαίρι!

19/7/2023

Το σύκο είναι το πιο δημοφιλές φρούτο το καλοκαίρι μαζί με το καρπούζι και το πεπόνι που μπορείς να αξιοποιήσεις και για χάρη της ομορφιάς. Το βρίσκουμε σε πολλά προϊόντα ομορφιάς και όχι άδικα γιατί έχει πολλά οφέλη για την επιδερμίδα!

* Βιταμίνη C. Η υπερ-αντιοξειδωτική ουσία που ενισχύει το δέρμα ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία και στις ελεύθερες ρίζες ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

* Βιταμίνη Α. Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό των κυττάρων και αυξάνει τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

* Βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι απαραίτητες για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος.

* Βιταμίνη Κ. Επιταχύνει την επούλωση μικρών τραυματισμών.

* Πλούσιες ποσότητες μετάλλων, όπως ασβέστιο, χαλκός, κάλιο, σίδηρος, φώσφορος και μαγνήσιο, που ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας, ενώ της χαρίζουν λάμψη και ζωντάνια.

Χάρη σε όλα τα παραπάνω συστατικά και τα ένζυμα που περιέχει, το σύκο ανακουφίζει και καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος και χαρίζει μοναδική αίσθηση δροσιάς. Γι’ αυτόν τον λόγο θεωρείται ένας εξαιρετικός παράγοντας για συνθέσεις after sun.

Το άρωμά του έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, μειώνει το στρες και προκαλεί ευφορία, με αποτέλεσμα να αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες επιλογές όταν εισάγεται σε αρώματα και κεριά.

Εγώ σας έχω ένα τέλειο scrub με πρωταγωνιστή το σύκο για βελούδινη επιδερμίδα για να το φτιάξετε εύκολα σπίτι σας!

Υλικά:

2 ώριμα σύκα
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Ξεκινήστε αφαιρώντας τα κοτσάνια από τα σύκα και κόβοντάς τα σε μικρά κομμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι ή τα χέρια σας για να το ανοίξετε.

Τοποθετήστε τα κομμάτια σύκου σε ένα μπολ και πολτοποιήστε τα με ένα πιρούνι ή ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα.

Προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη στον πολτό σύκου και ανακατέψτε καλά. Η ζάχαρη θα λειτουργήσει ως απολεπιστικό, βοηθώντας στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και στην απόκτηαη πιο λείας επιδερμίδας.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αμυγδαλέλαιο ή το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε όλα μαζί. Το λάδι θα ενυδατώσει το δέρμα σας και θα κάνει το scrub πιο εύκολο στην εφαρμογή.

Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας για ένα ευχάριστο άρωμα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.

Το scrub σώματος σας με σύκο είναι τώρα έτοιμο για χρήση! Μεταφέρετέ το σε ένα καθαρό βάζο ή δοχείο με κλειστό καπάκι.

Για να χρησιμοποιήσετε το scrub, πάρτε μια μικρή ποσότητα και κάντε απαλό μασάζ σε βρεγμένο δέρμα με κυκλικές κινήσεις. Εστιάστε σε σημεία που χρειάζονται απολέπιση, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι φτέρνες.

Ξεπλύνετε το scrub με ζεστό νερό και στεγνώστε το δέρμα σας.

Θυμηθείτε να αποθηκεύετε το scrub σώματος σε δροσερό, ξηρό μέρος και να το χρησιμοποιείτε μέσα σε λίγες εβδομάδες για να εξασφαλίσετε φρεσκάδα.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πώς να σταματήσω τον επίμονο βήχα

xristiana

Μπουσούλημα μωρού – Πότε και πώς αναπτύσσεται

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana