ΚεντρικήΟμορφιά

Θησαυροί ομορφιάς που βρίσκονται στη θάλασσα και μπορείς να αξιοποιήσεις!

19/7/2023

Το καλοκαίρι που περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας στην παραλία εμείς τα “beauty junkies” εάν ψάξουμε σωστά και μεθοδευμένα θα ανακαλύψουμε κρυμμένους θησαυρούς! Φυσικά στοιχεία που βρίσκονται στην παραλία και τη θάλασσα που μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στις ρουτίνες ομορφιάς μας.

Έχεις αναρωτηθεί ποια είναι αυτά και πως μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε μαζεύοντάς τα σπίτι μας ή κάνοντας επί τόπου μποτέ;

#Φύκια:

Τα φύκια είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μάσκες προσώπου, σε θεραπείες σώματος κατά της κυτταρίδας, ακόμη και σε θεραπείες μαλλιών.

Η βασική κοσμετολογική αξία που παρουσιάζουν τα φύκη οφείλεται στο ότι περιέχουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία του θαλασσινού νερού σε συγκεντρώσεις 50 με 100 φορές περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος, που πάνω από 20.000 ποικιλίες φυκιών μετατρέπονται σε μια μορφή πούδρας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε προϊόντα ομορφιάς.

Τα εκχυλίσματα φυκιών επίσης, ενεργοποιούν τις καύσεις και παρεμποδίζουν την συσσώρευση υγρών και λίπους, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα σταδιακά να ξαναπαίρνει τη βελούδινη υφή της και να μειώνεται η όψη φλοιού του πορτοκαλιού.

#Θαλασσινό αλάτι:

Το θαλασσινό αλάτι είναι ένα φυσικό απολεπιστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να αποκαλύψει την πιο λεία επιδερμίδα. Μπορεί να συνδυαστεί με έλαια ή άλλα συστατικά για να δημιουργήσετε σπιτικά scrub σώματος ή να χρησιμοποιηθεί σε ποδόλουτρα για να χαλαρώσεις και να αναζωογονήσεις τα πόδια σου.

#Άμμος:

Η λεπτή άμμος που βρίσκουμε στην παραλία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα απαλό απολεπιστικό για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Αναμείξτε μια μικρή ποσότητα άμμου με νερό ή με ένα απαλό καθαριστικό προσώπου και κάντε μασάζ στο πρόσωπο ή το σώμα σας με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε καλά μετά.

#Κοχύλια:

Τα κοχύλια μπορούν να αλεσθούν σε λεπτή σκόνη. Τα θρυμματισμένα κοχύλια μπορούν να προστεθούν σε σπιτικά scrub ή μάσκες για απαλή απολέπιση. Επιπλέον, τα μεγάλα κοχύλια με λεία επιφάνεια πέρα από διακοσμητικά στο γυναικείο μπουντουάρ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα χρήσιμο εργαλείο βάσης για να τοποθετήσεις επάνω υγρά προϊόντα μακιγιάζ, όπως foundation, και να τα απλώσεις έπειτα με ένα πινέλο στο προσώπο!

#Kαρύδα:

Ο χυμός από την καρύδα, εάν βρίσκεσαι σε κάποιο τροπικό μέρος, είναι η τέλεια θεραπεία για λεία μαλλιά αρκεί να τα λούσεις με αυτόν και έπειτα να ξεπλύνεις καλά!
Επίσης επεξεργασμένο το λάδι καρύδας είναι το τέλειο ενυδατικό για το δέρμα και τα μαλλιά. Μπορείτε να το εφαρμόσετε απευθείας στο δέρμα σας ή να το χρησιμοποιήσετε ως λαδάκι μαλλιών για να τα θρέψετε και να τα περιποιηθείτε

#Aloe vera:

Η αλόη βέρα είναι ένα παχύφυτο που φύεται σε αμμώδεις περιοχές. Έχει καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες, καθιστώντας το ιδανικό για την ανακούφιση από τα ηλιακά εγκαύματα. Το τζελ μέσα στα φύλλα της αλόης βέρα μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα για να καταπραΰνει τον ερεθισμό και να βοηθήσει στην επούλωση.

#Θαλασσινό νερό:

Το ίδιο το αλμυρό νερό έχει θεραπευτικά οφέλη για το δέρμα. Το κολύμπι στον ωκεανό ή η χρήση ενός σπρέι θαλασσινού νερού προσφέρει αναζωογόνηση του δέρματος, ιδιαίτερα σε εκείνους με δερματικές παθήσεις όπως ακμή ή έκζεμα. Επίσης πετυχαίνεις και τα τέλεια “beach waves” με το θαλασσινό νερό! Πιστέψτε στην ομορφιά από τα βάθη της θάλασσας και αφήστε την να κάνει τη δουλειά της, όπως αυτή ξέρει

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Η Ενεργειακή Μετάβαση Στο Επίκεντρο Εκδήλωσης Της Ένωσης Επιχειρήσεων Και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής

xristiana

«Εντυπωσιακά» χαμηλά τα ποσοστά χιονοκάλυψης στην Ελλάδα το 2024

xristiana

Βazaar Με Χριστουγεννιάτικα Είδη Στον Βόλο Από «Το Χαμόγελο»

xristiana