News ΑΜΕΑΚεντρική

Παραλίες Για ΑμεΑ σε Νέους Επιβάτες και Επανομή – Επανατοποθέτηση του Sea Track

21/7/2023

Ανάσες δροσιάς για τους Θεσσαλονικείς προσφέρουν οι κοντινές παραλίες των Νέων Επιβατών και της Επανομής.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πρόσβαση των ΑμεΑ στις πολυσύχναστες παραλίες, έχει επανατοποθετηθεί η συσκευή αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα (Sea Track), μία βοηθητική συσκευή που παρέχει σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα να μπουν στη θάλασσα αυτόνομα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί βοηθητικό εργαλείο για την οικογένεια και τους φροντιστές για να απολαύσουν και αυτοί πιο εύκολα τη θάλασσα με τους αγαπημένους τους.

Το έργο επιτελείται από το Seatrac, και διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό. Αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη, Βούλα Πατουλίδου, επισκέφτηκε το πρωί την παραλία των Νέων Επιβατών (πύργος ναυαγοσώστη).

Παραλίες Για ΑμεΑ σε Νέους Επιβάτες και Επανομή- Επανατοποθέτηση του Sea Track

Σημειώνεται πως υπάρχει βοηθητικό αμαξίδιο για τα ΑμεΑ και στην ακτή του Ποταμού Επανομής (πύργος ναυαγοσώστη), ενώ στόχος της Διοίκησης είναι να  αναδειχθεί ο Δήμος Θερμαϊκού στον πανελλαδικό χάρτη του παραθαλάσσιου προσβάσιμου τουρισμού, τοποθετώντας σύντομα και άλλες ειδικές ράμπες ΑμεΑ σε πολυσύχναστες παραλίες, ώστε όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως, να απολαμβάνουν χωρίς εμπόδια την θάλασσα.

Επισημαίνεται πως την προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδο το Sea Track ξεπέρασε τις 3 χιλιάδες χρήσεις, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλά ΑμεΑ, να επισκεφτούν την περιοχή και να αθληθούν.

Πηγή: https://www.ertnews.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΟΑΕΔ: Παράταση Αιτήσεων Για Το Πρόγραμμα 3.400 Νέων Θέσεων Εργασίας

xristiana

Εκδήλωση Από Την Ομάδα Του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών Xόριππος

xristiana

Πανελλήνιο Συνέδριο Ανώνυμων Υπερφάγων 2022

xristiana