ΚεντρικήΟμορφιά

Greek beauty: Τα συστατικά της ελληνικής γης κυριαρχούν στα προϊόντα ομορφιάς

22/6/2023

Έχεις σκεφτεί ποτέ ποια είναι ελληνική φιλοσοφία ομορφιάς που έχουν στηριχτεί όχι μόνο τα ελληνικά beauty brands αλλά και τα παγκόσμια για την παρασκευή καλλυντικών;

Η Ελλάδα σίγουρα περιστρέφεται γύρω από τη χρήση ελαιολάδου, μελιού και φυτικών θεραπειών, τα γιατροσόφια της γιαγιάς που λέμε, για την ενίσχυση και τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς.

Έχω συγκεντρώσει τα πιο δημοφιλή συστατικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες από τους Έλληνες και εξακολουθούν να φημίζονται για τα πολυάριθμα οφέλη τους.

Ας εξερευνήσουμε λοιπόν το καθένα από αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες ώστε την επόμενη φορά που θα αγοράσεις κάποιο προϊόν ομορφιάς να κοιτάξεις την ετικέτα των συστατικών και να τα αναζητήσεις. Σίγουρα η επιδερμίδα σου θα σε ευγνωμονεί έπειτα.

#Ελαιόλαδο:

Το ελαιόλαδο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας και θεωρείται βασικό συστατικό στην ελληνική ρουτίνα ομορφιάς. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, υγιή λίπη και βιταμίνη Ε, καθιστώντας το εξαιρετικά ενυδατικό για το δέρμα και τα μαλλιά. Το ελαιόλαδο βοηθά στη θρέψη και την προστασία του δέρματος, διατηρώντας το απαλό, ελαστικό και νεανικό. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ντεμακιγιάζ ενώ έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Όταν έχεις αφυδατωμένα μαλλιά, συμβαίνει συχνά το καλοκαίρι, βάλε ελαιόλαδο κυρίως στις άκρες αλλά και σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και τύλιξέ τα με μια πετσέτα. Ιδανικά κοιμήσου με αυτήν!
Δεν φαντάζεσαι πόσο μεταξένια θα είναι τα μαλλιά σου μόλις ξυπνήσεις!

#Μέλι:

Το μέλι χρησιμοποιείται για τα οφέλη ομορφιάς του από τα αρχαία χρόνια στην Ελλάδα. Είναι γνωστό για τις ενυδατικές, αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Το μέλι βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα,κρατώντας το ενυδατωμένο και λαμπερό. Έχει επίσης καταπραϋντικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην καταπράϋνση του ερεθισμού.

Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μάσκα προσώπου και μαλλιών ή να προστεθεί στο ζεστό νερό του μπάνιου, μαζί με γάλα, για ένα luxury home spa!

#Φαρμακευτικά βότανα:

Η Ελλάδα είναι γνωστή για την πλούσια χλωρίδα της και οι Έλληνες βασίζονται εδώ και πολύ καιρό στα φυτικά βότανα για την παρασκευή προϊόντων ομορφιάς για ευεξία και wellbeing.

Βότανα όπως το χαμομήλι, η λεβάντα, το δεντρολίβανο και το θυμάρι που έχουν διάφορες ιδιότητες αλλά κυρίως καταπραϋντικά αποτελέσματα, ενσωματώνονται σε τελετουργικά ομορφιάς, όπως ατμούς προσώπου, λουτρά και λάδια μασάζ.

Φυσικά ένα κλωναράκι λεβάντα κάτω από το μαξιλάρι αρκεί για έναν ήρεμο ύπνο!

#Γιαούρτι:

Το γιαούρτι χρησιμοποιείται συνήθως στην ελληνική περιποίηση του δέρματος λόγω των απαλών απολεπιστικών ιδιοτήτων του και της υψηλής περιεκτικότητας σε γαλακτικό οξύ. Το γαλακτικό οξύ βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, φωτίζει την επιδερμίδα και κάνει την υφή του δέρματος πιο λεία και απαλή. Το γιαούρτι περιέχει επίσης προβιοτικά που μπορούν να ενισχύσουν τον επιδερμικό φραγμό.

#Aloe Vera:

Η αλόη βέρα είναι ένα παχύφυτο που χρησιμοποιείται ευρέως στην ελληνική περιποίηση της επιδερμίδας για τις καταπραϋντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Ανακουφίζει την φλεγμονή και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Και για να πούμε και κάτι επίκαιρο το τζελ αλόης βέρα χρησιμοποιείται συχνά στα ήπια ηλιακά εγκαύματα και σε άλλους ερεθισμούς του δέρματος αφού καταπραΰνει την περιοχή.

#Χαμομήλι:

Το χαμομήλι είναι γνωστό για την ηρεμιστική και αντιφλεγμονώδη δράση του.  Εκχυλίσματα χαμομηλιού ή αιθέριο έλαιο βρίσκονται σε προϊόντα όπως τόνερ, ορούς και κρέμες.

#Θαλασσινό αλάτι:

Το ελληνικό θαλασσινό αλάτι, ιδιαίτερα από τη Μεσόγειο θάλασσα, είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, πολύ ευεργετικά για το δέρμα. Μπορεί να βοηθήσει στην απολέπιση του δέρματος, στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στην αποτοξίνωση, απομακρύνοντας τις ακαθαρσίες.

Το θαλασσινό αλάτι χρησιμοποιείται συχνά σε απολέπιση σώματος ή άλατα μπάνιου.

#Λεβάντα:

Η λεβάντα είναι ένα αρωματικό βότανο που έχει χαλαρωτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται συνήθως για να μειώσει την ερυθρότητα ή τον ερεθισμό. Το λάδι ή τα εκχυλίσματα λεβάντας βρίσκονται σε διάφορα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, συμπεριλαμβανομένων καθαριστικών, τονωτικών και κρεμών.

Φυσικά εκτός από αυτά τα βασικά συστατικά, η ελληνική φιλοσοφία δίνει έμφαση επίσης σε μια ολιστική προσέγγιση της ομορφιάς, με υγιεινή διατροφή, τακτική άσκηση και πρακτικών αυτοφροντίδας.

Μια μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πρωτεΐνες, θεωρείται ευεργετική τόσο για την εσωτερική όσο και για την εξωτερική υγεία. Οι σωματικές δραστηριότητες όπως το περπάτημα, η γιόγκα και άλλες μορφές άσκησης  βοηθάνε στην συνολική ευεξία και υγεία ακόμα και της επιδερμίδας μας!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ο Σάκης Αρναούτογλου για το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα – Πώς εξηγείται το σπάνιο φαινόμενο

xristiana

6ος κύκλος διαδικτυακών διαλέξεων για την εκπαίδευση, από το πρόγραμμα Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα του Δήμου Αθηναίων

xristiana

Ρεύμα: Σε ρόλο «κόφτη» των τιμών οι ΑΠΕ στην Ελλάδα (διάγραμμα)

xristiana