ΚεντρικήΟμορφιά

Απολέπιση το καλοκαίρι; Πόσο συχνά πρέπει να την κάνεις και τι να προσέξεις!

22/6/2023

Mου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ scrub γιατί μόνο τότε νιώθει την επιδερμίδα μου έπειτα βελούδινη. Η απολέπιση είναι ένα απαραίτητο βήμα περιποίησης, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που το δέρμα μας εκτίθεται στον ήλιο, τον ιδρώτα και τους περιβαλλοντικούς ρύπους.

Βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αποφράσσει τους πόρους και βελτιώνει τη συνολική υφή της επιδερμίδας.

Γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να επιλέξετε τις σωστές μεθόδους απολέπισης και πόσο συχνά πρέπει να την κάνετε για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς;

Tips για την καλοκαιρινή σας απολέπιση:

#Σκεφτείτε τον τύπο του δέρματός σας:

Διαφορετικοί τύποι δέρματος έχουν διαφορετικές ανάγκες απολέπισης. Εάν έχετε ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε πιο ήπιες μεθόδους. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα ή δέρμα με τάση για ακμή, μπορεί να χρειαστείτε πιο συχνή απολέπιση. Προσαρμόστε λοιπόν τη ρουτίνα απολέπισης με βάση τον τύπο του δέρματός σας και τις ιδιαίτερες ανάγκες του.

#Επιλέξτε τη σωστή μέθοδο απολέπισης:

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι απολέπισης: η φυσική και η χημική.

Φυσική απολέπιση:

Περιλαμβάνει βούρτσες ή γάντια απολέπισης για τη φυσική απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Επιλέξτε ένα απαλό scrub με μικρά, στρογγυλεμένα σωματίδια για να αποφύγετε την ερυθρότητα στο δέρμα. Προσέξτε να μην τρίψετε πολύ έντονα, καθώς μπορεί αυτό να βλάψει τον φραγμό του δέρματος.

Χημική απολέπιση:

Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση χημικών ενώσεων όπως τα άλφα-υδροξυοξέα (AHAs) ή τα βήτα-υδροξυοξέα (BHAs) για τη διάλυση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Τα AHA, όπως το γλυκολικό οξύ, είναι υδατοδιαλυτά και λειτουργούν καλά στην επιφάνεια του δέρματος. Τα BHA, όπως και το σαλικυλικό οξύ, είναι ελαιοδιαλυτά και μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στους πόρους. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε χημικά απολεπιστικά με τη μορφή τόνερ, ορών ή μάσκας. Ξεκινήστε με χαμηλότερη συγκέντρωση και σταδιακά αυξήστε την με βάση την ανοχή του δέρματός σας.

#Προσαρμόστε τη συχνότητα:

Η συχνότητα της απολέπισης εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας, τη μέθοδο απολέπισης και τo πόσο δραστικό είναι το προϊόν.

Ως γενική οδηγία:

Ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα: Περιορίστε τη φυσική απολέπιση σε 1-2 φορές την εβδομάδα και τη χημική απολέπιση σε 1-2 φορές το μήνα.

Κανονικό ή μικτό δέρμα: Η φυσική απολέπιση μπορεί να γίνει 2-3 φορές την εβδομάδα, ενώ η χημική απολέπιση μπορεί να γίνει 1-2 φορές την εβδομάδα.

Λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα: Η φυσική απολέπιση μπορεί να γίνει 3-4 φορές την εβδομάδα, ενώ η χημική απολέπιση μπορεί να γίνει 2-3 φορές την εβδομάδα.

Δώστε προσοχή στο πώς αντιδρά το δέρμα σας στην απολέπιση. Εάν εμφανίσετε ερυθρότητα, ερεθισμό ή υπερβολική ξηρότητα, είναι σημάδι ότι μπορεί να το παρακάνετε. Οπότε πρέπει να μειώσετε τη συχνότητα ή την ένταση της απολέπισης.

Η απολέπιση επίσης μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στον ήλιο, επομένως είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος με SPF 30 ή υψηλότερο μετά την απολέπιση για να το προστατεύσετε από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ημερίδα Του Δήμου Χανίων Για Την Παιδική Προστασία

xristiana

Την Κυριακή ο «2ος Ροδάνθειος Δρόμος»

xristiana

Σκρέκας: Κοινή πρόταση με Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Πολωνία για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

xristiana