ΚεντρικήΟμορφιά

Έτσι θα διατηρήσεις τη νεότητά σου

22/6/2023

Η διατήρηση της νεότητας αποτελεί μια κοινή επιθυμία των περισσότερων που έρχονται αντιμέτωποι με τη φυσική φθορά του χρόνου. Ενώ η γήρανση είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής, ορισμένες συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση των επιπτώσεων του χρόνου και στη διατήρηση της νεότητάς μας.

Δώσε ένα διάλειμμα στον εαυτό σου

Σύμφωνα με έρευνες, το άγχος προκαλεί φυσικές αλλαγές στο σώμα μας οι οποίες επιταχύνουν την γήρανση. Η αύξηση των ορμονών της αδρεναλίνης και της κορτιζόλης, που προκαλεί το άγχος, οδηγούν στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παλμών. Οι συνθήκες αυτές μπορούν να μας επηρεάσουν αρνητικά – σωματικά και συναισθηματικά.

Μια πολύ καλή λύση είναι ο διαλογισμός, μια ή δύο φορές καθημερινά, από 10 έως 20 λεπτά. Μπορείς να κάτσεις κάπου ήσυχα, να κλείσεις τα μάτια σου, να χαλαρώσεις τους μυς σου και να πάρεις βαθιές ανάσες. Ή, αν σε δυσκολεύει η διαδικασία αυτή, μπορείς να επιλέξεις να κάνεις κάποιο μάθημα yoga, στο οποίο θα έχεις καθοδήγηση και δύσκολα θα σε αποσπάσει κάποιος.

Κατανάλωσε περισσότερα λιπαρά

Τα φαγητά με υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά είναι πεντανόστιμα και τώρα έχεις έναν παραπάνω λόγο να τα καταναλώσεις. Τα ωμέγα-3 λιπαρά, βοηθούν να μην έχεις εναλλαγές στη διάθεση σου, κρατούν τα κόκαλα σου δυνατά, μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα και διατηρούν το δέρμα λαμπερό. Επίσης, ενισχύουν τη δυνατότητα των ενζύμων στο σώμα να χρησιμοποιεί το λίπος που είναι αποθηκευμένο στο σώμα μας ως καύσιμο.

Φρόντισε, λοιπόν, να καταναλώνεις καθημερινά δύο γραμμάρια ωμέγα-3 με τροφές που είναι πλούσιες σε αυτά (λιπαρά ψάρια, ξηροί καρποί, αβοκάντο κ.ά.).

Κάνε άσκηση

Ένα σφριγηλό, υγιές σώμα, φωνάζει νεότητα και εξωτερικά και εσωτερικά καθώς κρατάει τον οργανισμό υγιή, αλλά ακόμη βοηθάει και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, μόλις δέκα λεπτά περπάτημα την ημέρα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ κατά 40%. Βρες λοιπόν μια δραστηριότητα που σου αρέσει και βάλτη στην καθημερινότητα σου.

Ερωτεύσου

Όχι μόνο ανθρώπους, ερωτεύσου με πράγματα που θα κάνεις με πάθος και θα γίνουν η κινητήρια δύναμή σου. Έτσι θα βελτιώσεις την αυτοπεποίθηση σου και κατά συνέπεια το ανοσοποιητικό σου σύστημα και την καρδιαγγειακή σου υγεία. Επειδή, όμως, σίγουρα όταν διάβασες ερωτεύσου το μυαλό σου πήγε αλλού, φέρε το πάθος και στην ερωτική ζωή σου. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να μειώσεις σημαντικά το στρες.

Πιες κόκκινο κρασί

Ένα και μόνο ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα μπορεί να μειώσει τη βλάβη που προκαλείται από το εγκεφαλικό κατά 40% σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Johns Hopkins. Σύμφωνα με άλλες έρευνες οι προκυανιδίνες του σταφυλιού, που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί, βοηθούν στην απόφραξη των αρτηριών, με αποτέλεσμα χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και μείωση των θανάτων από καρδιακές παθήσεις.

Φάε υπερτροφές

Μια πολύ καλή επιλογή είναι το ρόδι το οποίο μειώνει τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση και παράλληλα μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης Αλτσχάιμερ και του καρκίνου. Το ρόδι μπορεί επίσης να προστατεύσει το δέρμα από βλάβες που προκαλούνται από τις ακτίνες UV.

Μια ακόμη θρεπτική επιλογή είναι τα goji berries, τα οποία περιέχουν περισσότερο σίδηρο ακόμη και από το σπανάκι και 18 αμινοξέα! Επιπλέον, βοηθούν στην απελευθέρωση της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης, μιας φυσικής ουσίας στο σώμα που βελτιώνει την ικανότητά σου να κοιμάσαι και σε βοηθά να δείχνεις νεότερος.

LYS Tip: Αν δεν σου αρέσουν σκέτα, μπορείς να τα προσθέσεις σε σαλάτες, smoothies, ή στο γιαούρτι σου.

Κατανάλωσε πράσινο τσάι

Μια κούπα την ημέρα πράσινο τσάι βοηθάει να κρατήσεις το μυαλό σου φρέσκο, σύμφωνα με μια ιαπωνική έρευνα. Εκτός όμως από την υγεία του εγκεφάλου, διάφορες έρευνες έχουν αποδείξει τη θετική επίδραση που έχει το πράσινο τσάι κατά του καρκίνου.

Επένδυσε στην περιποίηση της επιδερμίδας

Το δέρμα είναι ίσως το βασικότερο όργανο του σώματος που προδίδει την ηλικία μας. Το πιο σημαντικό προληπτικό μέτρο για να διατηρήσουμε τη νεότητα της επιδερμίδας μας είναι να την προστατεύουμε από την ηλιακή ακτινοβολία. Αυτό μπορεί να συμβεί μέσω της κατανάλωσης πολλών βιολογικών φρούτων και λαχανικών με έντονα χρώματα που ενισχύουν τα επίπεδα των βιταμινών και λειτουργούν σαν φυσικό αντηλιακό για το σώμα, βοηθώντας στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος και του καρκίνου του δέρματος.

Πρέπει, επίσης, να επενδύσεις και στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σου, επιλέγοντας προϊόντα με αντιοξειδωτικά για την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες.

Βάλε σε προτεραιότητα τον ύπνο

Η έλλειψη ύπνου όχι μόνο επιβαρύνει την εμφάνιση μας και μας κάνει να φαινόμαστε κουρασμένοι και καταπονημένοι, αλλά ενισχύει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων και ταυτόχρονα μειώνει τη διάρκεια ζωής μας, σύμφωνα με έρευνες. Πιο συγκεκριμένα, αν κάποιος κοιμάται πέντε ή λιγότερες ώρες κάθε βράδυ, αυξάνει τον κίνδυνο θνησιμότητας κατά 15%. Για αυτό καμιά φορά είναι σημαντικό να λες όχι σε εξόδους και να δίνεις προτεραιότητα στον ύπνο σου.

Πηγή: https://loveyourselfmagazine.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δελτίο ειδήσεων 22/5

xristiana

Ψυχολόγος: Γιατί αρκετά άτομα νιώθουν μελαγχολία το καλοκαίρι

xristiana

Δήμος Γρεβενών: Οι Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις Που Έρχονται! – Αλλαγή Μέρας Για Το Χριστουγεννιάτικο Master Chef

xristiana