ΚεντρικήΟμορφιά

Τα αγιουρβεδικά έλαια ομορφιάς που κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα

25/6/2023

Η Αγιουρβέδα είναι ένα πανάρχαιο σύστημα προληπτικής ιατρικής και υγιούς τρόπου ζωής, που ξεκίνησε από την Ινδία 5.000 χρόνια πριν και πιστεύει πολύ πως φύση και ομορφιά συνδέονται.

Έτσι τα βότανα στην φιλοσοφία της Αγιουρβέδα, έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην παραδοσιακή ινδική ιατρική όπως και σε πολλές πρακτικές περιποίησης του δέρματος.

Σας έχω συγκεντρώσει τα πιο διάσημα αγιουρβεδικά έλαια ομορφιάς, που χρησιμοποιούνται κυρίως για την περιποίηση του δέρματος ξεκινώντας από το πιο γνωστό, που είναι πολυλειτουργικό και κατάλληλο ακόμα και για τη θρέψη των μαλλιών μας. Αλήθεια εάν είστε από αυτές που διαβάζουν συστατικά στα προϊόντα ομορφιάς αναζητήστε το!

Αυτά τα έλαια προέρχονται από φυσικές πηγές όπως βότανα, λουλούδια, φρούτα και σπόρους και έχουν θρεπτικές, αναζωογονητικές και θεραπευτικές ιδιότητες για την επιδερμίδα.

Πάντως θα διαπιστώσετε πως τα χρησιμοποιούμε και πιστεύουμε πολύ στη δράση τους και στην Ελλάδα!

Πάμε να δούμε μαζί τα λάδια ομορφιάς της Αγιουρβεδικής φιλοσοφίας ομορφιάς και τα οφέλη τους:

#Λάδι καρύδας:

Το λάδι καρύδας είναι ένα ευέλικτο λάδι που χρησιμοποιείται ευρέως στην Αγιουρβέδα. Είναι βαθιά ενυδατικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Βοηθά στη θρέψη και την απαλότητα του δέρματος, κάνοντάς το να φαίνεται πιο λαμπερό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατική κρέμα προσώπου, λάδι σώματος ή μαλακτικό μαλλιών.

#Αμυγδαλέλαιο:

Το αμυγδαλέλαιο είναι γνωστό για τις μαλακτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Kαταπραΰνει και ενυδατώνει το δέρμα, κατάλληλο ειδικά για ξηρούς και ευαίσθητους τύπους δέρματος.

Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λάδι προσώπου, λάδι σώματος ή ως βασικό συστατικό σε σπιτικές μάσκες προσώπου ή scrub.

#Έλαιο τριανταφυλλιάς:

Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς εξάγεται από τους σπόρους των άγριων τριαντάφυλλων και είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α και C και αντιοξειδωτικά.

Βοηθά στην προώθηση της αναγέννησης του δέρματος, στη μείωση της εμφάνισης ουλών και ρυτίδων και στη βελτίωση του τόνου του δέρματος.

Το λάδι Rosehip μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λάδι προσώπου ή να προστεθεί σε ενυδατικές κρέμες και ορούς.

#Σησαμέλαιο:

Το σησαμέλαιο εκτιμάται ιδιαίτερα στην Αγιουρβέδα για τις θρεπτικές και αποτοξινωτικές του ιδιότητες.

Διεισδύει βαθιά στο δέρμα, βοηθά στην εξισορρόπηση των doshas (ενεργειακές αρχές στην Αγιουρβέδα) και παρέχει ένα προστατευτικό φράγμα ενάντια στις περιβαλλοντικές βλάβες.

Το σησαμέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λάδι σώματος ή ως βάση για έλαια μασάζ Αγιουρβέδα.

#Λάδι Jojoba:

Αν και δεν χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην Αγιουρβέδα, το λάδι jojoba είναι ένα δημοφιλές λάδι στη φυσική περιποίηση του δέρματος λόγω της ομοιότητάς του με το φυσικό σμήγμα του δέρματος. Ενυδατώνει χωρίς να αφήνει λιπαρά υπολείμματα, εξισορροπεί την παραγωγή λιπαρότητας και βοηθά στη ρύθμιση του δέρματος με τάση ακμής.

Το λάδι Jojoba μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατική κρέμα προσώπου, ντεμακιγιάζ ή θεραπεία τριχωτού της κεφαλής.

Για να χρησιμοποιήσετε Αγιουρβεδικά έλαια ομορφιάς, ξεκινήστε σε καθαρό και στεγνό δέρμα. Πάρτε μια μικρή ποσότητα λαδιού και κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπο ή το σώμα κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί. Για εφαρμογή στο πρόσωπο, συνιστάται η χρήση λίγων σταγόνων λαδιού, ενώ για εφαρμογή σώματος, μπορεί να χρειαστεί περισσότερο.

Αυτά τα έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά ή μερικές φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας.

Εκτός από τις ενυδατικές τους ιδιότητες, τα αγιουρβεδικά έλαια ομορφιάς μπορούν να προσφέρουν χαλάρωση, ανακούφιση από το στρες και αίσθηση ευεξίας ειδικά όταν χρησιμοποιούνται σε τελετουργικά ομορφιάς, ή θεραπείες μασάζ.

Εγώ πάντως όλα τα παραπάνω λάδια τα αγαπώ πολύ!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ύπνος: 8 τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε βαθιά μέχρι το πρωί

xristiana

Στη Θεσσαλονίκη Το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer Και Συγγενών Διαταραχών & 5ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων

xristiana

Προσβασιμότητα ατόμων με προβλήματα οράσεως στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

xristiana